Burse - Fonduri mutuale

Fondurile de obligaţiuni au câştigat şi de două ori dobânda bancară în primele nouă luni

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Autor: Roxana Pricop

06.10.2014, 00:07 711

Fondurile de obligaţiuni au adus randamente de până la 6% în primele nouă luni din an, peste dobânda de la depozitele bancare.

Dobânzile la depozitele bancare sunt acum la minime istorice şi tot mai mulţi români caută alternative de plasament pentru a-şi proteja economiile. În ultimul an, fondurile de obligaţiuni au fost principala destinaţie a economiilor popu­laţiei nemulţumite de dobânzile la bancă.

Fondul ING IR Bond, înregistrat la Luxemburg, este cel mai performant, cu un randament de 6% de la începutul anului. Fondul investeşte în titluri de stat denominate în lei. Al doilea clasat este Carpatica Obligaţiuni, cu un randament de 3,97%, urmat la scurtă distanţă de Certinvest Obligaţiuni cu un plus de 3,96% de la începutul anului. În prezent, un depozit bancar este remunerat cu o dobândă de sub 3% pe an.

Performanţele fondurilor de obli­gaţiuni sunt valori nete, din care au fost scăzute comisioanele de administrare, în timp ce dobânda la depozite nu a fost ajustată cu comisioanele bancare.

Fondurile de obligaţiuni sunt investiţii cu risc scăzut, fiind preferate de persoanele care doresc un câştig uşor peste cel adus de depozitele bancare, dar care nu sunt dispuse să îşi asume riscuri. Pentru investitorii cu apetit ridicat la risc, do­larul a adus un câştig de 6% faţă de leu, iar acţiunile companiilor listate la bursa de la Bucureşti au câştigat 12% în acest an.

Citiţi în continuare pe ZF Corporate:

- detalii despre investiţiile fondurilor ING IR Bond şi Carpa­tica Obligaţiuni

- activele fondurilor de obligaţiuni 

- topul celor mai performante fonduri 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO