Burse - Fonduri mutuale

Fondurile vor reprezentant în CA la Nuclearelectrica

Fondurile vor reprezentant în CA la Nuclearelectrica

Autor: Monica Juganaru

10.12.2013, 20:44 523

Fondul Proprietatea şi ING Pensii SAFPAP, care deţin cumulat 10,18% din Nuclearelectrica (SNN), au solicitat companiei completarea şedinţei AGA din 23 decembrie cu numirea membrilor consiliului de administraţie prin vot cumulativ.

Actualul CA este format din Daniela Lulache, Ionel Bucur, Dragoş Paul Popescu, Alexandru Alexe, Carmen Radu, Dan Popescu şi Alexandru Săndulescu. Cei şapte administratori au fost numiţi în aprilie în baza legislaţiei privind guvernanţa corporativă, aproape toţi provenind din sistemul de stat. Nuclearelectrica operează singura centrală nuclearelectrică din România, cea de la Cernavodă, care asigură aproximativ 20% din necesarul de energie la nivel naţional.

WikiZF: Profilul companiei Fondul Proprietatea

WikiZF: Profilul companiei Nuclearelectrica

WikiZF: Profilul companiei ING Bank

Compania s-a listat la bursă în urma unei oferte publice iniţiale prin care a vândut 10% din acţiunile proprii pentru 63 mil. euro. Compania este controlată în proporţie de 81,27% de Ministerul Economiei, iar Fondul Proprietatea are o participaţie de 9,72%. ING Pensii SAFPAP deţine 0,45% din acţiunile companiei.

Acţiunile Nuclearelectrica au închis ieri la 11,07 lei, în scădere cu 1,95%. Capitalizarea companiei este de 3,12 mld. lei (700,4 mil. euro).

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 11.12.2013

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO