Burse - Fonduri mutuale

Fostul CEO al bursei ţinteşte un loc în conducerea SIF 2

Fostul CEO al bursei ţinteşte un loc în conducerea SIF 2

Autor: Roxana Pricop

20.02.2012, 00:05 267

Valentin Ionescu (desen), fostul director general al BVB, s-a înscris în cursa pentru locul rămas vacant din consilul de administraţie al SIF Moldova (SIF2).

Candidatura lui Valentin Ionescu pentru funcţia de administrator al SIF2 este surprinzătoare având în vedere că numele său a fost destul de des menţionat la începutul acestui an ca fiind pe lista scurtă de persoane pentru poziţia de director general al BVB, rămasă liberă după demiterea sa din funcţie de către vechiul consiliu de adminisraţie, în noiembrie 2011. Dacă va fi ales în conducerea SIF2, Ionescu nu va mai putea fi director al bursei.

El a fost director general al BVB în perioada septembrie 2010 - noiembrie 2011 şi are experienţă pe piaţa de capital din România şi pe bursele din Praga şi Viena. Alături de Valentin Ionescu şi-a mai depus candidatura şi Niculae Skokan, directorul reprezentanţei Suceava a SIF Moldova.

Astfel la AGA convocată pe 5 aprilie acţionarii va trebui să aleagă un administrator din rândul celor doi candidaţi. La alegerile din toamna anului trecut niciunul dintre cei nouă candidaţi nu a reuşit să obţină voturile necesare. Dacă nici acum nu se strâng voturile necesare, va fi ales un administrator provizoriu. Locul de administrator a rămas vacant după revocarea lui Matei Alexandru, fost şef al SIF Moldova, din funcţia de administrator pentru prejudicierea SIF ca urmare a încheierii unor contracte în perioada în care a ocupat funcţia de director general.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO