Alexandru Săndulescu a preluat funcţia de preşedinte al Nuclearelectrica în aprilie 2013, când compania nu era încă listată
Fondul Proprietatea (FP) a propus ca membrii consiliului de administraţie (CA) al Nuclearelectrica (SNN) să primească bonusuri în funcţie de evoluţia la bursă a acţiunilor companiei şi de dividendele acordate, în ideea de a motiva deţinătorii acestor funcţii, fără puteri executive, să se implice mai activ în creşterea valorii de piaţă a producătorului de energie. Capitalizarea SNN a scăzut cu un miliard de lei de la listarea din noiembrie 2013 până în prezent.
Consiliul de administraţie al Nuclearelectrica este condus de Alexandru Săndulescu, şi este completat de Alexandru Alexe, Daniela Lulache, care deţine şi funcţia de director general, Ionel Bucur, Sebastian G. Tcaciuc, Carmen Radu şi Dan Popescu.
Propunerea FP are loc în contextul în care fondul a vândut pachete importante de acţiuni la Romgaz (4,99% din capital) şi 13,5% din acţiunile Transelectrica în ultima lună, în scopul obţinerii de lichidităţi pentru răscumpărarea de acţiuni. Însă aceste două companii au avut o evoluţie bună pe bursă: acţiunile Transelectrica au crescut cu aproape 30% iar acţiunile Romgaz au câştigat peste 13%, faţă de preţul din ofertă. De la listarea din noiembrie 2013, acţiunile Nuclearelectrica au scăzut cu aproape 30%, de la 11,53 lei pe 4 noiembrie 2013 până la 8,24 lei/titlu în prezent.
În prezent, administratorii Nuclearelectrica primesc un salariu fix şi un bonus variabil în funcţie de gradul de îndeplinire a unor obiective de performanţă, dar FP, acţionar cu 9,7% din acţiunile Nuclearelectrica, susţine introducerea unui sistem de remunerare a membrilor CA prin acordarea de acţiuni, după modelul aplicat în companiile străine. Legea românească însă nu le permite companiilor de stat să-şi răscumpere propriile acţiuni pentru a le acorda sub formă de bonusuri membrilor CA, astfel că fiecare administrator va primi acţiuni virtuale, care nu le vor conferi acestora calitatea de acţionar.