Burse - Fonduri mutuale

Fraţii Pavăl, care au creat cea mai puternică afacere antreprenorială din România, transferă integral acţiunile Dedeman pe holdingul creat în 2018, care are un capital subscris de 6,6 mld. lei: Această structură ne oferă flexibilitate în dezvoltarea de noi investiţi

Fraţii Pavăl, care au creat cea mai puternică afacere...

Autor: Liviu Popescu

04.10.2020, 12:40 11871

Adrian Pavăl şi Dragoş Pavăl, proprietarii celui mai mare retailer de bricolaj din România, au transferat integral pa­chetul de acţiuni pe care îl aveau la Dedeman Bacău la societatea de tip holding Pavăl Holding, înfiinţată în anul 2018 şi cu un capital subscris de 6,6 mld. lei. Astfel, Dedeman Bacău, cel mai mare business antreprenorial româ­nesc, cu afaceri de 8,2 mld. lei şi un profit net de 1,3 mld. lei în 2019, este controlată în prezent în proporţie de 99,99% de Pavăl Holding, potrivit datelor agregate de ZF din platforma Confidas.ro.

Ziarul Financiar a scris în 2018 despre Pavăl Holding, respectiv desrpe înfiinţarea acestei societăţi, iar Dragoş Pavăl spunea atunci că această struc­tură oferă flexibilitate în dezvoltarea de noi investiţii, dar permite şi o organizare şi o structurare mai adecvate pe linii de business pentru o eficienţă îmbunătăţită.

Săptămâna trecută, la solicitarea ZF privind transferul pachetului de acţiuni Dedeman la societatea holding, Dragoş Pavăl a răspuns că motivaţia din 2018, cea oferită în cadrul ZF, rămâne valabilă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO