Burse - Fonduri mutuale

Furnizorul de soluţii şi servicii IT Connections Consult anunţă creşteri de 273% pe profit şi 62% pe afaceri în prima jumătate a anului. Acţiunile cresc cu 5% la BVB

Foto: Radu Marcu (stânga) şi Bogdan Florea, co-directori executivi ai Connections Consult

Foto: Radu Marcu (stânga) şi Bogdan Florea, co-directori executivi ai Connections Consult

Autor: Eduard Ivanovici

12.09.2023, 11:09 519

Grupul de companii Connections Consult (simbol bursier CC), furnizor de soluţii şi servicii IT, a înregistrat un profit net de 3,6 milioane de lei în S1/2023, cu 273% peste nivelul perioadei similare de anul trecut şi cu 27% peste cifrele bugetate.

Cifra de afaceri a însumat 40,9 milioane de lei, în creştere cu 62% faţă de S1/2022.  Rezultatele includ activitatea tuturor companiilor în care Connections are control, iar cea mai mare contribuţie la creştere au avut-o, în prima jumătate a anului în curs, serviciile de tip software development, conform unui comunicat de presă.

Marţi, în prima oră de tranzacţionare la Bursa de Valori Bucureşti, acţiunile CC se apreciau cu 5,2%, pe fondul unui rulaj de 93.000 de lei, ducând astfel capitalizarea de la 60,2 milioane la 63,3 milioane de lei.

„În 2023, activitatea companiei s-a centrat în mare măsură pe obţinerea de clienţi noi şi contracte cu relevanţă ridicată, respectiv întărirea guvernanţei corporative şi derularea demersurilor de majorare de capital cu acţiuni gratuite în proporţie de 1:10, finalizate în luna august. Strategia de dezvoltare a companiei a vizat atât rezultatele pe termen scurt, cât şi consolidarea pe termen mediu şi lung a poziţiei de lider de piaţă în proiecte complexe de digitalizare”, scriu reprezentanţii CC.

Săptămâna trecută, grupul a anunţat semnarea unui contrat de 56,5 milioane de lei cu o instituţie publică pentru livrarea de produse software şi echipamente hardware de securitate cibernetică.

Prezente pe piaţa AeRO, acţiunile CC sunt pe plus cu 45,9% anul acesta, pe tranzacţii de 1,8 milioane de lei. Acţionarul majoritar este fondatorul şi co-CEO-ul Bogdan Florea, cu 67,5% din capital.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO