Burse - Fonduri mutuale

Grupul de companii de IT Arobs Transilvania Software o numeşte pe Gabriela Mechea în funcţia de director de integrare

Grupul de companii de IT Arobs Transilvania Software o...

Autor: Eduard Ivanovici

05.10.2023, 12:27 2156

Conducerea Arobs Transilvania Software (simbol bursier AROBS), cel mai mare grup tech de la Bursa locală, a anunţat piaţa de capital cu privire la numirea Gabrielei Mechea în funcţia de director de integrare al companiei, potrivit unui raport de la BVB.

Prin noua funcţie , ea va fi responsabilă de armonizarea activităţilor companiilor achiziţionate de grup în ultimii aproape doi ani, precum şi a entităţilor ce urmează să se alăture Arobs în cadrul procesului continuu de creştere a grupului prin tranzacţii de M&A, scriu reprezentanţii societăţii.

„Gabriela Mechea este un executiv cu o experienţă de peste 20 de ani în cadrul unor companii de tehnologie, atât antreprenoriale româneşti, cât şi internaţionale. De-a lungul vastei sale cariere profesionale, Gabriela Mechea a ocupat poziţii de conducere în companii precum, Gecad, Avira România şi Vector Watch, unde a contribuit la dezvoltarea acestora la nivel local şi internaţional”, se arată în raport.

De asemenea, în perioada 2019-2023, Gabriela Mechea a fost director executiv al Asociaţiei Patronale a Industriei de Software şi Servicii (ANIS).

Arobs a încheiat S1/2023 cu afaceri la nivel consolidat de 241,1 milioane de lei, plus 90%, faţă de intervalul similar de anul trecut, şi o EBITDA de 43,3 milioane de lei, în urcare cu 9%. Profitul din exploatare a scăzut cu 32% la aproximativ 23 de milioane de lei.

Evoluţia acţiunilor de anul acesta constă într-o creştere de 22%, pe un rulaj de 60 de milioane de lei, la o capitalizare de 863 de milioane de lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO