Burse - Fonduri mutuale

Hidroelectrica ar putea plăti dividende cu un randament de 6,5%-7,8% din profitul pe 2023

Hidroelectrica ar putea plăti dividende cu un randament...

Autor: Liviu Popescu

03.07.2023, 00:07 3840

Compania a realizat deja în T1/2023 jumătate din profitul net anual bugetat.

Pe baza bugetului de venituri şi cheltuieli care prevede un profit net de 3,6 miliarde de lei în 2023 şi a promisiunii unei repartizări generoase către investitori, Hidroelectrica are un randament al dividendelor între 6,5% şi 7,8%, potrivit calculelor ZF care au ţinut cont de intervalul de preţ din prospectul de listare.

„Societatea intenţionează să distribuie, cu titlu de dividende ordinare, minimum 90% din profitul net anual individual distribuibil al societăţii începând cu exerciţiul financiar imediat următor ofertei. În plus, societatea ar putea decide printr-o hotărâre AGA să distribuie, după unica sa apreciere, divi­dende extra­ordinare din câştigul reportat al societăţii, dacă este utilizabil“, se arată în prospectul de listare.

Astfel, ZF a luat în calcul un scenariu care prevede reparti­zarea a 90% din profitul bugetat pe 2023 sub formă de dividende, adică o sumă de 3,3 miliarde de lei, ceea ce corespunde unui dividend de 7,32 lei pe acţiune.

Pe baza limitei superioare de 112 lei, randamentul dividendului este de 6,5%, iar pe baza limitei inferioare de 94 de lei, randamentul ajunge la 7,8%. Cu cât reapartizarea din profit este mai mare, cu atât randamentul dividendelor creşte.

5,7 mld. lei au subscris micii investitori în IPO în primele şase zile

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO