Burse - Fonduri mutuale

A cincea zi de ofertă Hidroelectrica. Micii investitori au subscris acţiuni H2O de 5,4 miliarde de lei. Tranşa retailului este subscrisă în proporţie de 413,5%

A cincea zi de ofertă Hidroelectrica. Micii investitori...

Autor: Tibi Oprea

30.06.2023, 00:07 4141

A cincea zi de ofertă de listare a producătorului de energie electrică Hidroelectrica (simbol bursier H2O) la Bursa de Valori Bucureşti şi ultima în care micii investitori au putut subscrie acţiuni cu un discount de 3% a adus o subscriere a tranşei dedicate lor în proporţie de peste 362%, adică o suprasubscriere de peste 362%, conform datelor agregate de Ziarul Financiar din platformele de tranzacţionare de la ora 19:00.

Investitorii de retail au introdus în sistemele broke­rilor ordine de achiziţie pentru 42,4 milioane de acţiuni H2O, ceea ce la un preţ de subscriere maxim de 112 lei, la care aceştia au introdus ordinele, înseamnă o valoare de aproximativ 4,75 mld. lei, conform calculelor ZF.

Spre comparaţie, tranşa micilor investitori, care reprezintă 15% din oferta totală (11,7 milioane de acţiuni), ţinteşte atragerea a circa 1,3 mld. lei la preţul maxim din intervalul 94-112 lei pe acţiune, ceea ce înseamnă că investitorii au introdus ordine de peste trei ori mai mari faţă de suma necesară. Mai rămân trei zile de subscriere, până în 4 iulie inclusiv.



 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO