Burse - Fonduri mutuale

Hidroelectrica începe astăzi tranzacţionarea la Bursa de Valori Bucureşti în urma unui IPO istoric. Bogdan Badea, CEO: Reuşita ofertei, o dovadă a potenţialului imens pe care îl are piaţa locală de capital

Hidroelectrica începe astăzi tranzacţionarea la Bursa...

Autor: Eduard Ivanovici

12.07.2023, 08:27 538

Hidroelectrica, principalul producător de energie electrică din România, cu un portofoliu de producţie 100% din surse regenerabile, anunţă admiterea la tranzacţionare a acţiunilor sale în categoria Premium a Pieţei Reglementate a Bursei de Valori Bucureşti. Tranzacţionarea începe astăzi la ora 10:00 sub simbolul H2O.

După cum s-a anunţat pe 5 iulie 2023, preţul ofertei publice iniţiale a Fondului Proprietatea, administrat de Franklin Templeton International Services, constând în 78 de milioane de acţiuni, a fost stabilit la 104 lei pe acţiune, ceea ce implică o capitalizare de piaţă de 46,8 miliarde de lei (9,4 miliarde de euro) la data admiterii.

„Suntem încântaţi că acţiunile Hidroelectrica sunt tranzacţionabile la Bursa de Valori Bucureşti. Este etapa finală a unui proces pe care ni l-am asumat, o împlinire a unui efort intens şi de durată, ale cărui rezultate le vedem astăzi.  Reuşita IPO-ului reprezintă, pe de o parte, o realizare istorică pentru companie şi, pe de altă parte, o dovadă a potenţialului imens pe care îl are piaţa de capital românească de a contribui la creşterea noastră ca economie, ca ţară şi ca naţiune (...) Interesul semnificativ din partea investitorilor naţionali şi internaţionali reprezintă o dovadă nu doar a calităţii curente a afacerii noastre, ci  şi a  perspectivelor sale viitoare, iar listarea în categoria Premium a pieţei reglementate a BVB va susţine creşterea pe termen lung a Hidroelectrica”, spune Bogdan Badea, CEO Hidroelectrica.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO