Burse - Fonduri mutuale

IAR a surprins investitorii cu un profit istoric pe primul semestru: „Capacitatea de producţie e ocupată 100%“

IAR a surprins investitorii cu un profit istoric pe...

Autor: Radu Bostan

23.07.2015, 00:06 1620
Producătorul de elicoptere IAR Ghim­bav (simbol bursier IARV), recent trans­ferat la cota bursei de pe piaţa RASDAQ, a încheiat prima jumătate a anului cu un profit record de 31 milioane de lei (7 mil. euro), mai mare de 20 de ori faţă de rezultatul din anul anterior. Creşterea a fost susţinută de volumul mare de comenzi şi de dividendele încasate de pe urma parteneriatului local cu concernul european Airbus.
 
IAR este controlată de Ministerul Econo­miei. Compania a realizat o cifră de afaceri de 43,3 mil. lei în primul semestru, valoare dublă faţă de semestrul I din 2014, în timp ce pro­fitul brut a crescut la 31,7 mil. lei, faţă de 1,6 mil. lei în aceeaşi perioadă a anului trecut.
 
După primul semestru, constructorul de elicop­tere este „în grafic“ pentru a-şi depăşi bu­ge­tul, care prevedea ve­ni­turi de 63 mil. lei şi un pro­fit de doar 2 mil. lei. Având în vedere ritmul de creş­tere de la începutul anu­lui, IAR are şanse să încheie anul 2015 cu rezul­ta­te su­pe­rioare celor din 2014.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO