Burse - Fonduri mutuale

Bursa de la Bucureşti a crescut cu 1,93%

Autor: Monica Juganaru - Mediafax

05.07.2011, 17:37 140

Bursa a crescut cu 1,93% în sesiunea de marţi, într-o piaţă încare investitorii au fost mai activi la tranzacţionare după ceagenţia de evaluare financiară Fitch a anunţat la finalul sesiuniibursiere de luni că a îmbunătăţit ratingul României.

"Şedinţa de astăzi (marţi, n.r) a fost caracterizată deentuziasimul investitorilor, transpus în piaţă atât printr-olichiditate mărită, cât şi în creşterea preţurilor majorităţiiacţiunilor. Acesta situaţie s-a datorat în principal anunţului deluni al reprezentanţilor Fitch, care se pare că a scos dinamorţeală, cel puţin pentru moment, investitorii locali. Cred că înzilele următoare este posibil sa vedem o continuare a acestoraprecieri, ele putând fi alimentate atât de acest eveniment, cât şide rezultatele trimestriale ale companiilor americane, programatesă înceapă săptămâna viitoare şi care vor agita cu siguranţă toatepieţele financiare", a declarat pentru MEDIAFAX directorul detranzacţionare al Intercapital Invest, Mihai Mureşian.

De asemenea, Mureşian consideră că anunţul Fitch este ultimulsemnal care indică debutul unei modificări majore a trenduluipieţei.

"Îmbunătăţirea ratingului de ţară la «investment grade» estepentru piaţa de capital locală una dintre cele mai importante ştiridin acest an şi este ultimul semnal care indică debutul uneimodificări majore a trendului pieţei. Ea va da undă verdeinvestitorilor străini care vor deveni mult mai activi,transpunându-se în piaţă atât într-o creştere a lichidităţii, câtşi poate într-o recorelare cu pieţele internaţionale", a spusdirectorul Intercapital.

Ultimele operaţiuni cu cele mai lichide zece acţiuni, analizatede indicele BET, s-au realizat la preţuri în creştere în medie cu1,75%, iar indicele BET-FI, al titlurilor celor cinci SIF-uri şi alacţiunilor FP, a avansat cu 1,81%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24