Burse - Fonduri mutuale

Impact se pregateste sa stranga fonduri de pe Bursa pentru investitia de la Cluj

15.03.2007, 17:54 15

Compania de dezvoltare imobiliara Impact Developer & Contractor (IMP) va cauta finantare pe piata de capital pentru proiectul rezidential pe care-l va dezvolta in Cluj-Napoca in parteneriat cu autoritatile locale, potrivit presedintelui companiei, Dan Ioan Popp.
Impact va dezvolta un cartier rezidential cu circa 5.000 de locuinte in zona "Dealul Lomb" din Cluj-Napoca, pe un teren de 204 hectare pus la dispozitie de Primaria municipiului Cluj-Napoca. Valoarea investitiei este estimata de reprezentantii Impact la peste 300 mil. euro.
"Conform estimarilor initiale facute in urma cu 6 luni pe baza unui studiu de prefezabilitate, valoarea investitiei era cuprinsa intre 250 si 300 mil. euro. Luand in considerare ca terenul este cu circa 10% mai mare decat se estima initial, iar preturile terenurilor au mai crescut intre timp, ne asteptam ca valoarea investitiei sa creasca cu 10-15%", a declarat pentru ZF, Dan Ioan Popp.
Parteneriatul dintre Impact si Primaria Cluj se va concretiza prin infiintarea unei societati comerciale din care Primaria va detine 51%, iar Impact va controla restul de 49%. Contributia Primariei va consta in terenul de 204 hectare pe care va fi amplasat cartierul rezidential, in timp ce Impact va contribui cu aporturi in numerar. Valoarea exacta a investitiei Impact va fi cunoscuta in urma evaluarii terenurilor.
"Contractul de societate va fi semnat cel mai devreme in septembrie 2007, iar primele influente ale proiectului in rezultatele Impact cred ca se vor vedea in 2008", a spus presedintele Impact.
Doua treimi din terenul pus la dispozitie de primarie va fi utilizat pentru constructia cartierului rezidential, care va cuprinde, pe langa unitatile locative, infrastructura aferenta si o serie de cladiri administrative care vor fi cedate autoritatilor locale. Impact va realiza infrastructura si pentru cealalta treime din teren, care va fi pusa la dispozitia Primariei.
"In ceea ce priveste finantarea, pozitia buna pe care compania o are pe piata de capital datorita investitorilor institutionali faciliteaza obtinerea de finantari prin intermediul pietei de capital", a mai precizat Popp. Potrivit acestuia, investitorii institutionali straini controleaza peste 36% din actiunile Impact, in timp ce managerii si administratorii companiei detin circa 42% din actiuni. Dintre fondurile straine, cei mai importanti investitori in actiuni Impact sunt suedezii de la East Capital, care detin peste 5% din actiuni.
Impact este una din cele mai active companii in ceea ce priveste finantarea prin intermediul pietei de capital, realizand in ultimii ani mai multe majorari de capital si emisiuni de obligatiuni. Compania are un capital social de 100 mil. lei (29,4 mil. euro) si o capitalizare bursiera de circa 740 mil. lei (217 mil. euro).
Compania a obtinut anul trecut un profit net de 18,7 mil. lei (5,3 mil. euro), cu 74% mai mare decat in 2005, potrivit rezultatelor preliminare realizate conform standardelor romanesti de contabilitate (RAS). Conform standardelor internationale de contabilitate (IFRS), compania a raportat un profit de 33 de milioane de euro din reevaluarea activelor.
"Acest profit de 33 de milioane de euro rezultat din reevaluarea activelor nu este impozabil si se va regasi in profitul brut pe 2007 al companiei", a declarat Popp.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO