Burse - Fonduri mutuale

Indicele BET a crescut în septembrie cu 1,6%, iar Petrom a fost locomotiva Bursei cu un plus de 7%

Finanţe personale

Indicele BET a crescut în septembrie cu 1,6%, iar Petrom...

Autor: Dan Grigore Ivan

01.10.2018, 00:07 385

Indicele BET, referinţa Bursei de la Bucureşti, a crescut cu 1,6% în septembrie, lună în care a realizat de altfel şi cea mai mare creştere zilnică din luna iunie încoace (1,42%).

La nivel european, indicele Euro STOXX 600 a scăzut cu 0,26%, în timp ce bursa americană a avansat cu 0,41%, după ce creşterea de peste Ocean a venit în a doua jumătate a lunii.

Rulajele de la Bucureşti şi-au mai revenit în septembrie, depărtându-se de minimele estivale, cu zile în care au trecut chiar şi de 70 milioane lei.

Cea mai mare creştere din septembrie a fost consemnată de Petrom, cel mai valoros emintent de la Bucureşti, după ce valoarea de piaţă a companiei controlate de OMV a crescut cu peste 7%. După acest avans, Petrom s-a plasat pe locul al şaselea în topul celor mai mari creşteri de la Bucureşti în luna septembrie.

Cu o săptămână în urmă, capitalizarea bursieră a Petrom a trecut pentru a doua oară în acest an de 20 miliarde lei, după un avans de 11% în cinci şedinţe de tranzacţionare, pe fondul discuţiilor cu privire la legea offshore, ce a rămas a fi votată de Camera Deputaţilor.

De altfel, Petrom a terminat luna pe locul doi la capitolul tranzacţiilor, după un rulaj de 150 milioane lei cu titlurile companiei petroliere, în faţa BRD (144,1 milioane lei) şi în spatele Băncii Transilvania (162,9 milioane lei).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO