Burse - Fonduri mutuale

Indicele BET al Bursei de la Bucureşti urcă miercuri cu 0,2%, după creşteri de 2% la Transelectrica, 1,3% la Romgaz şi One United şi 1,2% la Petrom. Tranzacţie specială cu 2,1% din One

Indicele BET al Bursei de la Bucureşti urcă miercuri cu...

Autor: Tibi Oprea

07.02.2024, 18:16 793

Bursa de la Bucureşti s-a apreciat miercuri cu 0,2% prin prisma indicelui principal BET, dinamică determinată în principal de creşterea unor acţiuni ca Transelectrica (2%), Romgaz şi One United Properties (1,3%) şi OMV Petrom (1,2%), arată datele BVB.

La popul opus, au scăzut acţiuni ca Hidroelectrica (minus 1,6%), Fondul Proprietatea (minus 0,8%) şi Bursa de Valori Bucureşti (minus 0,6%). Doar trei acţiuni au fost pe minus, trei au rămas la aceleaşi preţuri şi restul au înregistrat creşteri.

Cu excepţia indicelui BET-FI, care include SIF-urile şi Fondul Proprietatea şi care a scăzut cu 1% şi a indicelui ROTX, care a avut un minus de 0,3%, ceilalţi indici bursieri au înregistrat creşteri, cel mai mare avans avându-l BETAeRO, plus 1,6%.

Lichiditatea totală s-a ridicat la 138,6 mil. lei, însă o bună parte a fost asigurată de o tranzacţie specială cu acţiuni reprezentând 2,1% din One United Properties în valoare de 80,1 mil. lei. Cele mai tranzacţionate acţiuni au fost Hidroelectrica (27 mil. lei), Banca Transilvania (2,3 mil. lei) şi OMV Petrom (2,2 mil. lei).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO