Burse - Fonduri mutuale

Indicele BET scade cu 1,16% după primele două săptămâni din septembrie, pe fondul unui început de toamnă marcat de turbulenţe în întreaga lume

Indicele BET scade cu 1,16% după primele două...

Autor: Dan Grigore Ivan

16.09.2016, 00:03 209
Prima jumătate a lunii septembrie s-a dovedit una mult mai volatilă, iar principalii indici bursieri ai lumii au resimţit din plin anxietatea ce s-a aşternut în piaţă, afişând deprecieri şi de aproape 3% în această perioadă.

Indicele BET, referinţa pieţei de capital de la Bucureşti, a coborât cu aproximativ 1,16% în primele două săptămâni din septembrie, în timp ce indicele BET-FI, ce măsoară evoluţia celor cinci SIF-uri precum şi a Fondului Proprietatea (FP), s-a depreciat cu 1,47%.

Cea mai mare scădere a fost consemnată în prima parte a lunii septembrie de către indicele BET-NG, care afişează o valoare mai mică cu 1,59% faţă de ultima zi din august.

Cea mai mare scădere dintre componentele indicelui BET a fost marcată de către compania petrolieră OMV Petrom (SNP), cu o pondere de 15,74% în indice, ale cărei acţiuni au coborât cu 2,53% în prima jumătate a lui septembrie.

În acelaşi timp, acţiunile Trans­electrica (TEL), transportatorul de energie electrică deţinut în proporţie de 58,68% de către statul român, s-au depreciat cu 2,50%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO