Burse - Fonduri mutuale

Unda corecţiilor a ajuns şi la Bucureşti: indicele BET se depreciază cu 1,65%, cea mai severă depreciere după 24 iunie

Unda corecţiilor a ajuns şi la Bucureşti: indicele BET...

Autor: Dan Grigore Ivan

13.09.2016, 00:03 203

Strânsa corelaţie dintre bursele europene şi bursa locală este confirmată şi de această dată. După ce marile burse ale lumii au înregistrat aprecieri importante ca urmare a disipării panicii de după concretizarea Brexitului, piaţa de capital de la Bucureşti a urmat imediat trendul, afişând o creştere de peste 12% în lunile de vară. 

Schimbarea atmosferei pe pieţele internaţionale ca urmare a deciziei Băncii Centrale Europene de a nu anunţa prelungirea achiziţionării de obligaţiuni după martie 2017 şi semnele tot mai clare din partea băncii centrale americane de a ridica rata de politică monetară - generând astfel o scumpire a capitalului -, au condus la cea mai mare depreciere în perioada de după Brexit a indicelui BET, referinţă pieţei de capital locală. 

Totodată scăderea de ieri a corespuns şi cu coborârea sub pragul de 7.000 de puncte a indicelui BET şi cu revenirea randamentului în teritoriul negativ.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO