Burse - Fonduri mutuale

Indicele bursier BET-FI, cea mai bună săptămână din ultimii doi ani: plus 3,8%

Indicele bursier BET-FI, cea mai bună săptămână din...

Autor: Liviu Popescu

18.06.2018, 00:07 499

Indicele BET-FI, care urmăreşte cele cinci societăţi de investiţii financiare plus acţiunile Fondului Proprietatea, a urcat cu 3,8% în intervalul 10-15 iunie. Aceasta este cea mai bună evoluţie înregistrată de BET-FI din 2016 până în prezent.

Principalul impuls pentru evoluţia indicelui BET-FI a fost evoluţia acţiunilor SIF Moldova, care s-au apreciat cu 9,4% săptămâna trectă. În plus, acţiunile SIF Banat-Crişana s-au apreciat cu 8,9%. De asemenea, şi acţiunile SIF3 s-au apreciat săptămâna trecută, creşterea fiind de 4,6%.

Pe de altă parte, indicele BET s-a confrunat cu o scădere de 7,3% în luna mai, înregistrând în primele cinci luni ale anului un avans total de 4,2%. Şeful Bursei, Adrian Tănase, spune că piaţa nu are adâncime din cauza unei comunităţi de investitori slab dezvoltate.

„Creşterea robustă din prima parte a anului a păstrat bursa de la Bucureşti pe plus la finalul primelor cinci luni. însă luna mai, ca urmare a unor factori de incertitudine atât interni cât şi externi, ne-a arătat că pieţei locale de capital îi lipeseşte adâncimea în astfel de perioade“.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO