Finanţe personale

Indicele bursier BET-FI, cea mai bună săptămână din ultimii doi ani: plus 3,8%

18 iun 2018 Autor: Liviu Popescu

Indicele BET-FI, care urmăreşte cele cinci societăţi de investiţii financiare plus acţiunile Fondului Proprietatea, a urcat cu 3,8% în intervalul 10-15 iunie. Aceasta este cea mai bună evoluţie înregistrată de BET-FI din 2016 până în prezent.

Principalul impuls pentru evoluţia indicelui BET-FI a fost evoluţia acţiunilor SIF Moldova, care s-au apreciat cu 9,4% săptămâna trectă. În plus, acţiunile SIF Banat-Crişana s-au apreciat cu 8,9%. De asemenea, şi acţiunile SIF3 s-au apreciat săptămâna trecută, creşterea fiind de 4,6%.

Pe de altă parte, indicele BET s-a confrunat cu o scădere de 7,3% în luna mai, înregistrând în primele cinci luni ale anului un avans total de 4,2%. Şeful Bursei, Adrian Tănase, spune că piaţa nu are adâncime din cauza unei comunităţi de investitori slab dezvoltate.

„Creşterea robustă din prima parte a anului a păstrat bursa de la Bucureşti pe plus la finalul primelor cinci luni. însă luna mai, ca urmare a unor factori de incertitudine atât interni cât şi externi, ne-a arătat că pieţei locale de capital îi lipeseşte adâncimea în astfel de perioade“.

 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 18.06.2018

 
Cuvinte cheie:
Finanţe personale
, bursa
, indici bursieri
, Indicele BET-FI
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide