Burse - Fonduri mutuale

Indienii au facut la Galati 678 mil. € profit, dar la greu inchid. Cum comentati?

10.08.2009, 23:46 25

Indienii de la ArcelorMittal Galati, cel mai mare exportator al Romaniei, au facut profituri cumulate de 884 mil. dolari (678 mil. euro) la Galati de cand au preluat compania, dar in ultimul an au inchis circa jumatate din capacitatile de productie ale combinatului si au renuntat prin programe de plecari voluntare la circa 3.000 de angajati.
Rezultatele globale la semestru ale ArcelorMittal arata o scadere la jumatate a businessului si trecerea pe pierdere, cu un rezultat negativ de 1,4 miliarde de euro.
In aceste conditii, existenta combinatului pe termen lung poate fi pusa sub semnul intrebarii.
„ArcelorMittal Galati ramane increzator in viitorul operatiunilor companiei. Compania va continua sa ia toate masurile necesare pentru a se asigura ca planurile sale de dezvoltare raman neschimbate, in ciuda crizei internationale", au precizat oficialii ArcelorMittal Galati.
Recent, relatiile dintre ArcelorMittal si reprezentantii autoritatilor portuare din Romania au devenit foarte incordate, dupa ce grupul a decis sa aduca materie prima prin portul din Bulgaria, in detrimentul portului din Constanta, al carui flux de transport era dependent de materiile prime ale combinatului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO