Burse - Fonduri mutuale

Intercapital a fost cel mai activ broker de retail în iunie, dar brokerii străinilor au dominat piaţa

Intercapital a fost cel mai activ broker de retail în iunie, dar brokerii străinilor au dominat piaţa
02.07.2010, 00:00 65

Firma de brokeraj Intercapital Invest a urcat în luna iunie pânăpe locul trei în topul intermediarilor de la Bursă pe segmentulacţiunilor, cu un rulaj de 73,8 mil. lei (17,5 mil. euro).

"Rulajul Intercapital a crescut în iunie pe fondul volatilităţiimari de pe Bursă din această perioadă, nu a fost un evenimentspecial. Clienţii noştri au făcut şi cumpărări şi marcări deprofituri, s-au activat şi nişte stop-loss-uri după cădereapieţei", a declarat Răzvan Paşol, preşedintele şi directorulgeneral al Intercapital Invest.

Firma de brokeraj condusă de Paşol a intermediat luna trecutălistarea Bursei de Valori Bucureşti (BVB) pe propria platformă.

Primele două locuri au fost ocupate însă de doi intermediaricare lucrează preponderent cu străini, respectiv KBC Securities şiING Bank România, ale căror rulaje s-au ridicat în iunie la 119,5mil. lei şi respectiv 77,7 mil. lei. În mai, străinii fuseserăcumpărători neţi, cu achiziţii de 29,3 mil. lei (7 mil. euro).

ING Bank, unul dintre cei mai importanţi intermediari în ultimiiani, a revenit astfel în topul intermediarilor de la Bursă, după unînceput de an mai slab în care nu a reuşit să se plaseze întreprimii 10 brokeri de la Bursă după valoarea rulajului.

Intercapital Invest a reuşit să întreacă în iunie cei mai maribrokeri de retail de pe Bursă, respectiv BT Securities, IFB Finwestşi Broker (BRK), ale căror rulaje s-au plasat în jurul nivelului de60 mil. lei.

Luna iunie a lăsat indicii Bursei de la Bucureşti foarte puţinschimbaţi, însă pe parcursul acesteia au fost perioade de creşterisemnificative urmate de scăderi abrupte, volatilitatea fiind încreştere după declinul pieţei din luna mai pe parcursul căruiaSIF-urile au pierdut 31,4%.

După primele şase luni ale anului, cei mai activi intermediaripe segmentul acţiunilor au fost KBC Securities, cu tranzacţii de928 mil. lei (221 mil. euro) urmat de BT Securities, cu tranzacţiide 640 mil. lei (152 mil. euro), şi de BRD-SocGen, cu un rulaj de535 mil. lei (127 mil. euro), din care o parte semnificativă aprovenit în urma intermedierii ofertei Rompetrol Rafinare(RRC).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO