Burse - Fonduri mutuale

Investitori, pregătiţi-vă pentru octombrie – cea mai bună lună dintr-un an la BVB cu excepţia celor din T1

Finanţe personale

Investitori, pregătiţi-vă pentru octombrie – cea mai...

Autor: Liviu Popescu

28.09.2018, 00:07 1899

Indicele bursier principal BET afişează o apreciere medie de 19% în luna octombrie pe ultimii 15 ani, ceea ce face din această lună cea mai performantă pe parcursul unui an, cu excepţia celor din primul trimestru, atunci când majoritatea emitenţilor prezintă investitorilor dividendele pe care urmează să le distribuie. 

Spre comparaţie, pe baza istoricului pe ultimii 15 ani, cea mai performantă lună la Bursa de la Bucureşti este februarie, cu un plus de 25%, potrivit calculelor ZF pe baza datelor BVB.

Luna octombrie din 2018 va marca de altfel şi o modificare importantă în programul de tranzacţionare de la Bucureşti în contextul în care operatorul pieţei de capital va diminua orarul de tranzacţionare cu 25 de minute. Astfel pe piaţa reglementată deschiderea bursei va începe de la ora 10:00, pentru ca investitorii să-şi oprească tranzacţiile la 18:00.

Cu trei luni rămase până la închiderea anului, bursa ar putea totodată să-şi schimbe tiparul de tranzacţionare în sensul în care legislaţia actuală permite mai nou distribuirea dividendelor trimestrial, o practică care are şanse foarte mari să fie adoptată de companiile de stat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO