Burse - Fonduri mutuale

Investitorii au vândut obligaţiuni emise de Primăria Bucureştiului cu profit anualizat şi de 30%

Investitorii au vândut obligaţiuni emise de Primăria...

Autor: Roxana Pricop

11.08.2015, 00:05 339

Obligaţiunile de 2,2 miliarde de lei emise de Primăria Bucureştiului şi listate la bursă pe 4 mai au atras tranzacţii de 3,3 milioane de lei până în pre­zent, în topul pre­fe­rin­ţelor in­vesti­torilor situându-se bon­durile cu maturitatea de zece ani şi cu dobânda de 5,1% pe an.

Pe bursa de la Bucureşti sunt listate obligaţiuni în valoare de 2,2 miliarde de lei pe care Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) le-a emis în aprilie pentru a rambursa euro­bon­durile care au ajuns la maturitate pe 26 iunie. Emisiunea de obligaţiuni PMB este împăr­ţită în mod egal în patru maturităţi: 3 ani, 5 ani, 7 ani şi 10 ani.

Cel mai bine remunerate sunt obliga­ţiu­nile cu maturitatea de 10 ani (simbol bursier PMB 25) care recompensează investitorii cu o do­bândă fixă de 5,1% pe an. Spre deosebire de titlurile cu matu­rita­te de trei ani (PMB 18), ce au o do­bândă fixă de 2,8% pe an.

Dobânda atrac­tivă plătită de PMB la bondurile de 10 ani explică şi faptul că aceste titluri au fost cele mai tran­zacţionate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO