Burse - Fonduri mutuale

Investitorii s-au adăpostit în aur de turbulenţele de pe burse

Investitorii s-au adăpostit în aur de turbulenţele de pe burse

Foto: Adrian Cojocaru

Autor: Roxana Pricop

17.12.2014, 00:00 589

Aurul a crescut cu 0,3%, marţi, până la o cotaţie de 1.212 dolari/uncie pe bursa de la Londra, într-un context în care turbulenţele pe pieţele financiare au împins investitorii să îşi caute refugiu în metalul preţios. O uncie este echivalentă cu 31 de grame. Faţă de începutul anului, cotaţia aurului are un avans de circa 1%, după ce în acest an a avut fluctuaţii puternice până la un minim de 1.141 dolari/uncie.

La Bucureşti, Banca Naţională a României a fixat o cotaţie de 138,1 lei pentru gramul de aur, în scădere cu 1,4% faţă de ziua de luni. Impactul turbulenţelor externe se resimte local cu întârziere şi este influenţat şi de cursul leu/dolar, care s-a apreciat uşor în şedinţa de marţi.

Indicele DAX al bursei germane a scăzut cu 0,3% în şedinţa de ieri, indicele francez CAC 40 a scăzut cu 0,8%, iar indicele american S&P 500 a deschis şedinţa de tranzacţionare de luni cu o scădere de până la 1%. Preţul petrolului Brent a coborât marţi sub 60 de dolari pe baril pentru prima oară din mai 2009 până în prezent, în condiţiile în care producătorii nu dau semne că vor reduce cantităţile.

 
AFACERI DE LA ZERO