Burse - Fonduri mutuale

La BVB se derulează cel mai mare IPO din ECE de după începerea războiului din Ucraina: 80 mil. euro de la Agricover

La BVB se derulează cel mai mare IPO din ECE de după...

Autor: Liviu Popescu

10.05.2023, 00:07 2044

Anul acesta au avut loc 22 de listări în Europa Centrală şi de Est, în valoare totală de 100 de milioane de euro.

Cea mai mare ofertă de listare a unei companii pe o bursă din Europa Centrală şi de Est de după începerea războiului din Ucraina, adică din 24 februarie 2022, în cea mai gravă criză din ultimii 70 de ani, este acum în plină desfăşurare în România într-o tranzacţie potenţială de 80 mil. euro. Listarea Agricover, într-o ofertă care a înce­put pe 4 mai şi se încheie pe 16 mai, este un test pentru BVB, atât pentru investitori, cât şi pentru emitent, de a absorbi oferta de listare a unei companii care dezgheaţă piaţa marilor IPO-uri din regiune din ultimii doi ani.

Este, totodată, un test prin faptul că Agricover se listează înaintea Hidroelectrica, care are şanse mari ca în vara acestui an să încheie cea mai mare vânzare de acţiuni din istoria Bursei de la Bucureşti, de circa 2 mld. euro.

„Listarea companiei Agricover reprezintă primul IPO de acţiuni pe piaţa reglementată a Bursei de Valori Bucureşti de o valoare semnificativă (aproximativ 84 milioane euro) după începerea războiului din Ucraina“, spune Raluca Capaţina-Stoica, senior manager PwC România.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO