Finanţe personale

La ce randamente se aşteaptă analiştii în 2018 pe bursa de la Bucureşti şi care ar fi cele mai atractive sectoare

6 dec 2017 Autor: Liviu Popescu

Companiile din indicele de referinţă BET vor plăti dividende din profiturile pe anul acesta care ar putea ajunge în 2018 la un randament de 6-7%, iar sectorul energetic şi sec­torul bancar vor fi în 2018 printre cele mai atractive pen­tru investitorii de la Bursa de Valori Bucureşti.

Statul ar putea să „intervină“ şi anul viitor la bursă şi să solicite dividende suplimentare de la companiile pe care le con­trolează, consideră analiştii prezenţi marţi la o con­fe­rinţă organizată la sediul BVB.

Ovidiu Dumitrescu, director general adjunct al Trade­ville, se aşteaptă la dezvoltarea câtorva trenduri care au înce­put deja spre finele acestui an.

Graţiana Ordean, analist financiar senior la Banca Tran­­silvania, spune că sectorul energetic încă are de crescut, în timp ce Mihai Căruntu, senior analist la BCR, consideră că emitenţii plătitori de dividende din indicele BET ar putea plăti dividende cu un randament mediu de 6-7%.

Şi ceilalţi ana­lişti au fost de acord cu randamentul indicat de Căruntu.

Marius Pandele, analist financiar la Prime Transaction, consideră că sectorul bancar are un potenţial ridicat mai ales în contextul creşterii dobânzilor.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 06.12.2017

 
Cuvinte cheie:
La ce randamente se aşteaptă analiştii în 2018 pe bursa de la Bucureşti şi care ar fi cele mai atractive sectoare
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide