Burse - Fonduri mutuale

Lista celor care au de recuperat bani de la Vivre Deco: Din creanţele de 94 mil. lei, Altex are 23,9%, Alpha Bank 15,5%, Neogen 7,5%, Horia Manda 1,4%

Lista celor care au de recuperat bani de la Vivre Deco:...

Autor: Tibi Oprea

15.06.2023, 07:23 1799

♦ Altex ar fi preşedintele comitetului creditorilor ♦ Printre creditori se numără şi Finanţele din Croaţia şi Slovenia (4,5%).

Administratorul judiciar al Vivre Deco, retailer online de mobilă şi decoraţiuni care a intrat în insolvenţă pe 6 mrtie la propria cerere, a publicat la dosar pe 9 iunie tabelul preliminar al creanţelor, masa credală acceptată din prima fiind de 93,7 mil. lei.

Printre creditorii cu cele mai mari sume de recuperat se numără Altex România (22,4 mil. lei), Alpha Bank România (14,5 mil. lei), acţionarul majoritar Neogen (7 mil. lei) sau Finanţele din Croaţia şi Slovenia (4,2 mil. lei). Consorţiul format din Infinexa Restructuring SPRL şi Continuum SPRL a publicat lista celor care au bani de recuperat de la Vivre cu o întârziere de cinci zile faţă de termenul prelungit stabilit de instanţă. Următorul termen de judecată în dosarul de insolvenţă este pe 16 noiembrie 2023. Potrivit informaţiilor ZF, miercuri a avut loc adunarea creditorilor, iar Altex, Alpha Bank şi ANAF au fost numiţi în comitetul creditorilor, Altex fiind preşedinte al acestuia.

Astfel, cea mai mare creanţă cu drept de vot din creanţa acceptată este în partea Altex Romania SRL, care a preluat-o de la Banca Transilvania, respectiv 22,4 mil. lei. Suma reprezintă circa 23,9% din totalul masei credale şi face parte din grupa 1 a creanţelor – beneficiare de clauze de preferinţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO