Burse - Fonduri mutuale

London Stock Exchange Group va ajunge la 400 de angajaţi la Bucureşti şi pune bazele unui centru regional

London Stock Exchange Group va ajunge la 400 de angajaţi...

Autor: Bogdan Alecu

08.10.2018, 00:08 4299

♦ Grupul, care administrează bursa londoneză şi colaborează cu instituţii financiare din întreaga lume, a devenit în numai câteva luni compania cea mai activă pe piaţa de recrutări din Capitală ♦ Are în plan să-şi dubleze efectivul până la finalul anului.

London Stock Exchange Techno­lo­gy dezvoltă şi gestionează solu­ţii tehnologice de înaltă per­for­man­ţă pentru tranzacţionare, su­pra­­ve­ghe­rea pieţelor şi sis­teme post­tran­­zacţionare pentru 40 de orga­nizaţii şi burse, inclusiv pentru pieţele proprii ale grupului.

„Planul este să angajăm pentru început un total de 200 de oameni. Recrutările au dema­rat în mai şi până la finalul anului vrem să ajun­gem la 100. Acum avem 23 de angajaţi deja în birou şi alţi 22-23 care au acceptat oferta noas­tră şi urmează să se alăture echipei. Ritmul re­cru­tărilor merge conform planului“, a spus David Robinette, senior HR Business part­ner pen­tru LSEG România.

El a subliniat că bi­ro­ul din Bucureşti se va con­centra mult pe IT şi dezvoltare, analiză de date, testare, progra­ma­re, servicii de suport pen­tru Europa şi inclusiv inte­ligenţă artificială.

Decizia de a deschide biroul din Bucureşti nu are legătură cu Brexit, cu ieşirea Marii Bri­tanii din Uniunea Europeană, ci cu expan­siu­nea grupului la nivel mondial, iar România a fost aleasă datorită competenţelor lingvistice.

„România a fost selectată dintr-un total de 14 locaţii din Europa de Vest şi Est. Decizia a fost luată în 12 luni, din care 6 luni am vizitat po­sibilele locaţii. Am analizat potenţialul şi po­­sibilitatea de creştere pe termen lung. Spre exem­plu, am analizat competenţele lingvistice, iar România are aşa ceva. Spre exemplu cău­tăm vorbitori de limba italiană. România are o per­­spec­tivă bună ca ţară latină într-o zonă do­mi­­nată de ţări slave. Viziunea noastră este una pe termen lung, noi avem un plan care se în­tin­de pe 25-50 de ani“, a spus Dee Liyanwela. Head of Business Services Limited în cadrul LSEG.

El a subliniat că în prezent London Stock Exchange Group este prezent în 46 de ţări la nivel mondial şi acest număr va continua să crească.

Planul oficial al LSEG este să ajungă la un total de 200 de angajaţi, având perspectiva de a dubla această cifră.

„În România putem ajunge la 400 de angajaţi, dar pentru prima parte estimăm circa 260. Ne-am uitat şi la alte oraşe din România, cum ar fi Clujul, însă toate competenţele le-am găsit aici. Am început săcolaborăm cu Politehnica şi Academia de Studii Economice din Bucureşti. Vom merge către universităţile care oferă pregătirile necesare. Avem în plan să recrutăm inclusiv studenţi pe care să îi pregătim noi. Pentru moment vrem să ajungem la 200 de angajaţi, dar această cifră nu este o limită, putem creşte mult mai mult, în funcţie de resursa pe care o găsim aici“, a declarat Dee Liyanwela. În opinia lui sistemul de învăţământ din România este unul bun, dar desigur, trebuie îmbunătăţit în continuare pentru a ţine pasul cu cerinţele din piaţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO