Burse - Fonduri mutuale

Managerul FP: Extindem linia de credit de 500 mil. lei. Nu suntem disperaţi să vindem active

Greg Konieczny

Greg Konieczny

Autor: Radu Bostan

30.10.2015, 00:06 775
Fondul Proprietatea (simbol bursier FP) va extinde şi anul viitor linia de credit (overdraft) de 500 mil. lei con­trac­tată de la Citibank pentru a-şi susţine pro­gramul de răscumpărări, în condiţiile în care, cel puţin o vreme, nu mai deţine ac­tive lichide pe care să le transforme în cash. 
 
„Este foarte probabil să extindem linia de credit şi anul viitor“, a declarat ieri Greg Konieczny, managerul Fon­dului Proprietatea, într-o conferinţă de presă după adunarea generală a acţionarilor în care i-a fost confirmată prelungirea cu doi ani a mandatului.
 
Acţionarii au acordat administra­torului Fondului un mandat discreţionar să poată vinde până la 30% din active anual, dar posibilităţile reale de a genera cash sunt limitate. Mai mult de 50% din valoarea portofoliului este captivă în societăţi nelistate, iar activele cotate la bursă sunt subevaluate în acest moment sau nu ar aduce încasări substanţiale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO