Burse - Fonduri mutuale

Meta Estate Trust cumpără firma care deţine ipoteca pe terenul viitorului proiect de aparthotel dezvoltat de Rock Development Holding

Meta Estate Trust cumpără firma care deţine ipoteca pe...

Autor: Bogdan Alecu

20.03.2024, 08:25 2155

Meta Estate Trust, holding din sectorul imobiliar listat la Bursa de Valori Bucureşti cu simbolul MET, a cumpărat firma Poiana SPV 6814 SRL, tranzacţie încheiată potrivit companiei, cu scopul de a consolida poziţia holdingului în Poiana Braşov, zonă de interes investiţional, şi de a supragaranta investiţia acţionarilor Meta Estate realizată până la acest moment.

„Poiana SPV 6814 este o companie care deţine o creanţă asupra unui teren aferent unui proiectul de tip Aparthotel în Poiana Braşov, pentru care compania a obţinut autorizaţia de construire a proiectului. Conform cu strategia noastră de investiţii, am demarat încă de anul trecut un proces amplu de securizare a investiţiilor şi de asigurare a granularităţii riscului. Am ales această opţiune pentru a supra-garanta proiectul din Poiana Braşov într-un fel care ca să nu crească expunerea pe un singur colaborator Meta Estate Trust“, au declarat oficialii holdingului pentru ZF.

Rock Development Holding vrea să construiască în Poiana Braşov un hotel Kempinki, pe malul lacului din staţiune, în faţa hotelului Aurelius şi un aparthotel, între Şura Dacilor şi Împăratul Romanilor, la 300 de metri de lac.

Meta Estate Trust anunţa în decembrie că dezvoltatorul proiectu­lui Neagoe Basarab din Poiana Braşov în care compania a investit 1,5 mil. euro a încheiat un parteneriat cu grupul Accor, unul dintre cele mai mari grupuri hoteliere din lume, pentru deschiderea hotelului Swissôtel începând cu 2024.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO