Burse - Fonduri mutuale

Metropolitan Life Pensii Private a cumpărat acţiuni One United Properties de 4,2 milioane de lei în iulie

Metropolitan Life Pensii Private a cumpărat acţiuni One...

Autor: Liviu Popescu

06.09.2023, 00:03 456

Fondul de pensii administrat privat Metropolitan Life Pensii Private, al treilea cel mai mare din România după NN Pensii şi AZT Viitorul Tău, a suplimentat deţinerea pe care o are la dezvoltatorul imobiliar One United Properties prin achiziţia de acţiuni de circa 4,2 mil. lei în iulie, arată datele agregate de ZF.

Astfel Metropolitan Life Pensii Private a cumpărat 4,5 milioane de acţiuni ONE, echivalentul a 25% din rulajul lunar pentru acest emitent, ceea ce la un preţ mediu de tranzacţionare de 0,944 lei pentru luna iulie înseamnă tranzacţii de 4,2 mil. lei.

ZF a calculat valoarea tranzacţiei în funcţie de preţul mediu aferent lunii iulie întrucât aceste tranzacţii nu sunt raportate pe piaţa de capital şi deci este extrem de dificil de identificat o dată şi un preţ anume.

La iulie 2023 Metropolitan Life Pensii Private avea investiţii de 39 mil. lei din ONE, adică o deţinere de 1,1% din compania antreprenorială.

Fondul avea 42 de milioane de acţiuni. One are o capitalizare bursieră de 3,8 mld. lei. În 2023 acţiunile au plus 6%. Potrivit datelor ASF, circa 1,1 milioane de salariaţi români sunt participanţi ai Metropolitan. Fondul are active de 16 mld. lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO