Burse - Fonduri mutuale

Milut spune ca in trei luni aduce Prefab pe Bursa, dupa ce in 2008 voia s-o delisteze

Milut spune ca in trei luni aduce Prefab pe Bursa, dupa ce in 2008 voia s-o delisteze
17.03.2010, 23:04 31

Omul de afaceri Marian Petre Milut, care controleaza circa80% din actiunile producatorului de BCA si materiale de constructiiPrefab Bucuresti (PREH), si-a fixat un termen de trei luni pentrulistarea companiei pe piata principala a Bursei de Valori Bucuresti(BVB), documentatia de listare fiind in prezent la CNVM pentruavizare.

Actiunile Prefab se tranzactioneaza in prezent pe piataRASDAQ, avand o lichiditate destul de scazuta, tranzactiile zilnicedepasind rareori pragul de 10.000 de euro. Milut a vandut recent unpachet de 200.000 de actiuni Prefab, in valoare de circa 100.000 de euro, "pentru volatilizareapietei". Pe de alta parte, el a cumparat in ultimele luni actiuniPrefab, in nume propriu si prin intermediul Romerica International,tranzactiile fiind intermediate de firma de brokeraj IFB Finwest.Prefab are in prezent o capitalizare de 22,7 mil. euro.

"Rezultatele urmarite de conducerea Prefab suntimbunatatirea gradului de capitalizare bursiera peste nivelul atinsin 2007, de 240 de milioane de euro. In ceea ce ii priveste peinvestitorii care au in portofoliu actiuni Prefab, acestia vorputea tranzactiona pe o piata reglementata care va permitebeneficii pe termen scurt, dar si achizitionarea de actiuni deportofoliu pe termen mediu si lung", a anuntat compania.

In 2008, Milut declara ca se gandeste sa delisteze Prefabde pe RASDAQ, dupa ce actiunile s-au prabusit cu peste 90% fata demaximele atinse in 2007, si acuza ca unii brokeri manipuleazapretul actiunilor. El a reiterat aceasta idee si anul trecut. Acum,el spune ca isi propune sa faca din Prefab una dintre cele maiatractive companii de pe Bursa. "Prefab a devenit o companie deinteres national in zona productiei de materiale de constructie.Suntem singurul producator autohton care si-a extins activitatea pepietele emergente din Republica Moldova si Bulgaria inregistrandprofit prin mentinerea unor costuri scazute de productie. Am reusitsa ne mentinem si sa ne atingem tintele de profit propuse siobiectivele enuntate in planul de afaceri pentru 2009 si 2010.Credem ca printr-o extindere corecta pe piata, Prefab poate deveniuna dintre cele mai atractive societati de pe Bursa", declaraMilut.

Prefab nu a publicat inca rezultatele financiare pe 2009.Cele mai recente raportari indicau la noua luni o scadere a cifreide afaceri cu 24%, la 69 mil. lei si un profit brut in scadere cu60%, la 2,1 mil. lei. Ultimele estimari ale conducerii Prefab, dinoctombrie 2009, indicau o scadere cu 17% a cifrei de afaceri si unprofit net de circa 1 mil. euro.

Prefab inglobeaza in prezent un numar de noua fabrici sidetine propriul port de extragere a agregatelor din Dunare. Inultimii ani si-a extins aria de distributie in Bulgaria, Serbia,Moldova, Ucraina si Muntenegru unde furnizeaza materiale deconstructii, tuburi de canalizare si stalpi electrici, potrivitdatelor companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24