Burse - Fonduri mutuale

Ministerul Economiei confirmă: Cupru Min s-a vândut pentru 200,8 mil. euro

Ministerul Economiei confirmă: Cupru Min s-a vândut pentru 200,8 mil. euro

Autor: Adrian Cojocar

26.03.2012, 16:34 1199

Ministerul Economiei a anunţat astăzi că în urma licitaţiei cu strigare desfăşurate astăzi pentru vânzarea integrală a Cupru Min, vehiculul de investiţii Roman Copper Corp din Canada, deţinut de omul de afaceri Stephen G. Roman a preluat compania de exploatare a cuprului pentru suma de circa 200,8 mil. euro.

Licitaţia a pornit de la un preţ minim de 57,3 mil. euro.

"Prin privatizarea acestei societăţi s-a avut în vedere continuarea activităţii de exploatare a minereului cuprifer în zona Roşia Poieni, atragerea de fonduri pentru realizarea investiţiilor tehnologice şi de mediu şi implicit păstrarea şi crearea de noi locuri de muncă, precum şi asigurarea dezvoltării pe orizontală a activităţilor industriale în zonă", se arată într-un comunicat emis de reprezentanţii Ministerului Economiei.

Aceştia au mai amintit faptul că statul s-a angajat faţă de Fondul Monetar Internaţional să privatizeze Cupru Min Abrud, până în aprilie 2012, termen care a fost respectat.

La licitaţia desfăşurată azi au mai participat companiile Oz Minerals din Austria şi Dundee Holdings din Olanda.

Cuprum Min este cea mai mare companie de exploatare de cupru din România, având drepturi de exploatare pentru circa 60% din rezervele de cupru de pe plan intern.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO