Companii

Licitaţia pentru Cupru Min Abrud a început cu numai 3 investitori. Cel mai bogat bulgar a fost descalificat

Licitaţia pentru Cupru Min Abrud a început cu numai 3 investitori. Bulgarii de la Ellatzite-Med AD au fost descalificaţi

Autor: Roxana Petrescu

26.03.2012, 12:13 1474

Compania bulgară Ellatzite-Med AD, parte a grupului Geotechmin, deţinută de miliardarul bulgar Tzolo Voutov, a fost descalificată de la licitaţia pentru vânzarea Cupru Min Abrud, licitaţia cu strigare de la ora 11.00 pentru vânzarea producătorului de cupru începând numai cu trei investitori din cei patru înscrişi iniţial.

"Compania bulgară a fost descalificată, astfel că licitaţia a debutat cu doar trei companii", au declarat surse din piaţă.

Iniţial, patru companii au depus ofertele pentru preluarea Cupru Min, alături de bulgari fiind înscrişi OZ Minerals din Australia, Roman Copper Corp. din Canada şi Dundee Holding din Olanda. Licitaţia cu strigare a început azi de la ora 11.00.

Cupru Min deţine exploatarea de la Roşia Poieni, care concentrează peste 60% din rezervele de cupru de pe plan intern şi care permite exploatarea unei cantităţi de circa un milion de tone de cupru, evaluat la cotaţia de pe piaţa internaţională din prezent, de 8.320 de dolari/tonă, la 8,3 miliarde de dolari (6,27 miliarde de euro). Totuşi numai o cantitate limitată de minereu poate fi extrasă anual şi investitorul plăteşte o redevenţă de circa 4%-6% statului pentru cuprul extras.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO