RASDAQ se predă după 20 de ani

Miza din spatele celei mai mari „clarificări“ sunt companii de 7,5 mld. lei şi ofertele de preluare

1 oct 2014 Autor: Roxana Pricop

Marius Bota, senator PSD, a iniţiat proiectul de lege de clarificare a statutului pieţei RASDAQ în mai 2013, acesta fiind al doilea ca importanţă după ridicarea pragului de deţinere la SIF-uri

Piaţa RASDAQ, pe care acum se tranzacţionează 928 de companii, printre care cele mai mari sunt Unirea Shopping Center, Alba­lact, Argus, Romaero, mai are doar 12 luni de viaţă. În acest interval „ras­dacele“ trebuie să decidă dacă se transferă la cota bursei, pe sistemul alternativ de tran­zac­ţio­nare sau devin societăţi închise prin retra­gerea de la tranzacţionare.

Parlamentarii au aprobat ieri proiectul de lege de clarificare a statutului juridic al pieţei RASDAQ iniţiat de un grup de senatori şi deputaţi PSD. Deşi a primit aviz negativ de la Senat şi a avut concurenţă din partea altor două proiecte legislative, unul iniţiat de parla­mentari PDL şi celălalt iniţiat de Ministerul Finanţelor cu recomandările ASF, proiectul de lege numărul 385 pe 2013 al parla­men­tarilor PSD a câştigat ieri în Parlament.

„Proiectul de lege a primit aprobarea Parla­mentului, urmează promulgarea. Pro­babil că în luna noiembrie va intra în vigoare“, a spus Marius Bota, senator PSD şi unul dintre iniţiatorii proiectului.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 01.10.2014

 
Cuvinte cheie:
companii
, crestere
, preluare
, tranzactionare
, bursa
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide