Burse - Fonduri mutuale

MOB Outillage a mai cumparat 26% din IUS

16.03.2007, 19:50 69

Grupul francez MOB Outillage a reusit sa stranga un pachet de 26,3% din actiunile producatorului de scule si unelte de mana IUS Brasov, in urma unei oferte publice de cumparare inceputa la sfarsitul lunii trecute si incheiate miercuri.
MOB Outillage devine astfel actionar majoritar al societatii brasovene, marindu-si participatia in cadrul IUS Brasova la 74,7%, de la 48,32%, cat detinea anterior.
Inaintea acestei oferte un alt actionar important era societatea offshore Hendaya Investments Inc, inregistrata in Insulele Virgine, cu o detinere de 21,15% din companie. Initial, grupul francez era interesat de achizitionarea prin aceasta oferta a unui pachet reprezentand 50,84% din capitalul societatii.
Cele peste 12 milioane de actiuni transferate au facut obiectul unor tranzactii perfectate la un pret de 0,2 lei/actiune, valoarea totala a operatiunii fiind de 0,71 mil. euro (2,42 mil. lei).
In piata, ultima tranzactie cu titlurile IUS Brasov s-a perfectat la un pret de 0,26 lei/actiune, in scadere cu 3,7% fata de sedinta anterioara. Dupa anuntul ofertei, actiunile IUS au urcat pana la un maxim de 0,32711 lei/actiune.
Consiliul de administratie al societatii brasovene considera oportuna preluarea societatii de catre MOB Outillage, in conditiile in care IUS Brasov vrea sa isi desfasoare activitatea in conformitate cu planurile sale de dezvoltare, conform unui raport inaintat RASDAQ luna trecuta.
In acelasi raport se mai specifica ca ofertantul francez nu intentioneaza sa faca schimbari asupra personalului sau conducerii IUS.
Tinand cont de ultimul pret din piata, capitalizarea bursiera a companiei IUS Brasov este de peste 3,5 milioane de euro.
Fabrica IUS este localizata in apropiere de centrul orasului Brasov si va fi relocata la periferie pentru reducerea costurilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO