Burse - Fonduri mutuale

Pe muchie de cuţit. BERD salvează Primăria Bucureştiului cu un împrumut de urgenţă de 555 mil. lei pentru a plăti investitorii, printre care şi 4 milioane de viitori pensionari. Băncile probabil au fost refuzate, iar piaţa de capital este în corzi

Gabriela Firea, 48 de ani, primar general al Bucureştiului din 2016 încoace: Sunt conştientă că Municipiul Bucureşti este perceput ca un emitent important pe piaţa de obligaţiuni municipale din România şi ţin să precizez că intenţionăm să revenim în această calitate de îndată ce piaţa se va stabiliza.

Autor: Liviu Popescu

09.05.2020, 14:40 2340

Săptămâna trecută agenţia de evaluare financiară Fitch a înrăutăţit perspectiva de rating a PMB de la stabilă la negativă. Informaţia nu a fost publicată la bursă, deşi PMB are obligaţiuni listate. 4 fonduri de pensii Pilon II din cele 7 din România au plasamente la această emisiune a PMB care astăzi ajunge la scadenţă. Prin urmare, 4 milioane de viitori pensionari au 112 mil. lei expunere. 3,6% a fost cuponul anual pe această scadenţă. BERD nu comentează nivelul dobânzii.

Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), cel mai mare investitor instituţional al României, a acordat săptămâna trecută Primăriei Capitaliei un împrumut de urgenţă de 115 mil. euro (555 mil. lei) pentru plata obligaţiunilor municipale ajunse la scadenţă.

Astăzi, 4 mai 2020, emisiunea de obligaţiuni, care este listată la bursa de la Bucureşti, ajunge la sca­denţă şi prin urmare, pentru a-şi plăti in­vestitorii, printre care şi 4 milioane de viitori pen­sionari prin intermediul fondurilor Pilon II, PMB a accesat în sistem de urgenţă un împrumut de la BERD.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO