Burse - Fonduri mutuale

Nannette Hechler-Fayd’herbe, Credit Suisse: Energia şi industria financiară, unele dintre sectoarele asociate acum inflaţiei şi ratelor dobânzilor. Zona de healthcare este unul dintre sectoarele noastre favorite în actualul context

ZF Romanian Capital Market Summit 2022

Nannette Hechler-Fayd’herbe, Credit Suisse: Energia şi...

Autor: Eduard Ivanovici

17.03.2022, 12:23 46

În contextul actual, marcat de un ritm galopant al inflaţiei şi majorarea ratelor dobânzilor la nivel global, la care se adaugă efectele conflictului ruso-ucrainean, investitorii îşi pot îndrepta atenţia asupra companiilor cu un bun pricing power, precum energia şi zona financiară, spune Nannette Hechler-Fayd’herbe – Chief Investment Officer of International Wealth Management and Global Head Economics & Research, Credit Suisse.

„Sunt multe sectoare asociate unui ritm ridicat al inflaţiei şi ratelor dobânzilor. Aceste sectoare includ energia şi zona financiară, care beneficiază de pe urma majorării ratelor dobânzilor. În general, investitorii se pot concentra asupra companiilor din sectoare diferite care au un bun pricing power. În ceea ce priveşte alte sectoare,  trebuie notat că zona de healthcare  este unul dintre sectoarele preferate ale Credit Suisse. Un motiv este acela că învăţăm să trăim într-o lume cu un coronavirus endemic, care oferă posibilitatea efectuării procedurilor/operaţiilor care au fost amânate în timpul pandemiei de Covid-19. Aşa că are loc o recuperare în acest sector. Mai mult, zona de healthcare tinde să fie în general un sector mai defensiv când există mai multă incertitudine în piaţă, fiind interesant de pus lângă energie, care este mai degrabă volatilă”, a spus Nannette Hechler-Fayd’herbe în timpul ZF Romanian Capital Market Summti 2022.

 

Alte declaraţii:

 
  • Vedem că Rezerva Federală a început deja să majoreze ratele dobânzilor, iar când ratele se duc în sus, preţurile bondurilor merg în jos. Aşa că pentru un investitor, primul aspect de luat în vizor în noul regim inflaţionist este că investiţiile cu venit fix vor deveni mai provocatoare, iar titlurile de capital vor deveni mai bine echipate în ceea ce priveşte livrarea unor randamente pozitive în mediul pe care l-am prognozat. Este important să realizăm că această creştere începe dintr-o poziţie puternică. În SUA, creştem în continuare deasupra trendului în 2022. În China, alt gigant economic, ne aşteptăm la creşteri de 5,9% ale ratelor, ceva mai mult decât ceea ce aşteptau oficialii chinezi.
 
  • Riscurile asociate recesiunii nu sunt ridicate în momentul de faţă, ceea ce înseamnă că, vorbind la modul general, chiar dacă evaluările vor scădea ca urmare a unor yield-uri mai mari, titlurile de capital pot afişa în continuare randamente pozitive. În acest regim inflaţionist, este foarte important să ne concentrăm pe titluri de capital şi să fim mai selectivi în investiţii şi să investim predominant în titluri care au trenduri puternice ale încasărilor.
 
  • Fiecare moment complicat aduce dificultăţi şi, când ne gândim la situaţia actuală, cred că trebuie să distingem efectul pe termen scurt de cele care vor persista pe termen lung. Efectul pe termen scurt  este în mod cert că preţurile mărfurilor vor fi ridicate, ceea ce aduce o mare problemă în rândurile multor consumatori de-a lungul lumii deoarece preţurile la energie sunt mari, iar cazul este mai accentuat în Europa, unde există mai puţin spaţiu de manevră. Aşa că provocările cu care ne confruntăm acum vor fi resimţite de consumatorii privaţi şi există o diferenţă în ceea ce priveşte situaţia precedentă, când am avut fluctuaţii ale pieţei.
 
  • Pe termen lung, aş spune că cele mai importante schimbări care au loc momentan din cauza conflictului (ruso-ucrainean – n.r.) au legătură cu modul în care va fi resetat comerţul internaţional, în special modul în care vor fi resetate mărfurile prin potenţiala creştere a influenţei Chinei asupra comerţului de mărfuri. Acest lucru ridică semne de întrebare asupra perspectivelor dolarului american şi yuanului, putând aduce mai mult suport yuanului.
 
  • Consecinţele imediate, deşi sunt extrem de complicate în anumite regiuni şi în cazul anumitor populaţii implicate direct, sunt că nu avem o recesiune globală şi, în ceea ce îi priveşte pe investitori şi populaţia în mare, probabil că nu există un impact atât de puternic, aşa cum am văzut în timpul fazelor de mare instabilitate financiară, precum marea criză financiară. Totuşi, pe termen lung, schimbările care încep să devină vizibile vor însemna o multitudine de lucruri pentru investitori, în special dacă vorbim despre perspectivele monedelor naţionale şi, de-a lungul timpului, despre alocările de active bine diversificate, aducând surse alternative de randament – de exemplu, când preţurile mărfurilor vor creşte, iar titlurile de capital vor trece prin perioade mai complicate.
 
  • La Credit Suisse am investit în titluri pe o bază tematică deja de cinci ani. Ne uităm la modul în care societatea se schimbă şi traducem acest lucru în oportunităţi de business şi investiţii. Marile probleme pe care suntem nevoiţi să le înţelegem sunt îmbătrânirea populaţiei şi impactul asupra economiei globale, urmate de schimbările climatice şi revoluţia tehnologică. Apoi, infrastructura va veni mână în mână cu procesele de decarbonizare în economia globală.
 
  • Cred că în fazele mai târzii ale anului va exista o realizare conform căreia condiţiile monetare s-au înăsprit.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO