Burse - Fonduri mutuale

Napochim se divizează. Active de 9 milioane de lei sunt mutate la o firmă de imobiliare

Napochim se divizează. Active de 9 milioane de lei sunt...

Autor: Ioana Tudor

30.09.2014, 00:03 397

Acţionarii producătorului de mase plastice Napochim din Cluj-Napoca (simbol bursier NACH) au aprobat divi­zarea societăţii şi înfiinţarea com­paniei Napochim Imobiliare, căreia îi vor fi transferate active imo­biliare în valoare totală de 9,7 milioane de lei.

Divizarea Napochim pre­supune diminuarea ca­pita­lului societăţii de la 11,4 mil. lei la 2,86 mil. lei şi utilizarea diferenţei de 8,58 mil. lei drept capital so­cial în Napochim Imo­biliare, distribuit propor­ţio­nal acţionarilor Na­po­chim.

Printre activele care vor fi transfe­rate din patrimoniul Napo­chim către Napochim Imobiliare se află un teren de peste 7.800 de metri pătraţi cu o valoare contabilă de 7,9 mil. lei, pre­cum şi o clădire pentru depozitarea pro­duselor finite, în valoare de circa 1 mil. lei.

Noua societatea va fi o entitate de tip deschis, cotată la Bursa de Valori Bu­cureşti, având ca obiect de activitate dez­voltarea imobiliară.  Napochim a în­cheiat anul 2013 cu pierderi de aproape 4 mil. lei la afaceri de 4,6 mil. lei.

Cel mai mare acţionar al societăţii este în prezent societatea AX Perpe­tuum Impex, care şi-a majorat la înce­putul lunii iulie deţinerea la Napochim de la 17,7% la 25,7%, în urma unei tranzacţii în valoare de 1 mil. lei.

Un alt acţionar sem­ni­fi­cativ este fondul închis de investiţii BT In­vest, cu o deţinere de 24,92%, după ce a cum­pă­rat tot la începutul lunii iulie pachetul de 10,5% deţinut de firma de consultanţă Andrei & Andrei.

Cele mai recente tranzacţii cu acţiunile Napochim s-au realizat pe 22 septembrie la preţul de 0,098 lei/unitate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO