Burse - Fonduri mutuale

Nicu Marcu, ASF, la listarea H2O: Autoritatea va continua să lucreze astfel încât acest eveniment să nu fie doar un succes izolat, ci începutul unei epoci de dezvoltare a pieţei româneşti de capital

Nicu Marcu, ASF, la listarea H2O: Autoritatea va continua...

Autor: Alex Ciutacu

12.07.2023, 13:23 187

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) vrea ca listarea companiei Hidroelectrica la Bursa de Valori Bucureşti să dea startul unei noi etape de dezvoltare a pieţei locale de capital şi să nu rămână doar un succes izolat, a explicat Nicu Marcu, preşedintele ASF, prezent la evenimentul de listare H2O.

„Onorată de succesul listării Hidroelectrica, vă asigur că autoritatea va continua să lucreze astfel încât acest eveniment să nu fie doar un succes izolat, ci începutul unei epoci de dezvoltare a pieţei româneşti de capital. Nu întâmplător, toate cele cinci direcţii strategice ale instituţiei noastre pentru perioada 2023-2025 structurează şi orientează câmpul nostru de acţiune instituţională în raport cu acest obiectiv ambiţios”.

Totodată, şeful ASF crede că promovarea pieţei de capital din România la statutul de piaţă emergentă de către MSCI va creşte vizibilitatea pieţei locale.

„În acelaşi timp, apreciem că îndeplinirea criteriilor pentru piaţa emergentă Morgan Stanley va creşte vizibilitatea şi promovarea pieţei de capital din România, având în vedere calitatea acestuia de lider la nivel global în furnizarea de instrumente care oferă suport pentru adoptarea deciziilor de investiţii”.

Alte declaraţii:

  • Nu trebuie să uităm că noile oportunităţi vin cu noi provocări. Succesele şi excesele nu rimează doar pentru poeţi. Tensiunile geopolitice, creşterea asimetrică a pieţei de capital sau digitalizarea incompletă pot duce sau pot aduce lotul lor de riscuri, anxietăţi şi eşecuri. Pentru a face faţă acestor provocări trebuie să fim pregătiţi pentru noi eforturi normative.
  • Asigurarea stabilităţii pieţelor financiare nebancare şi gestionarea eficientă a riscurilor devin priorităţi indiscutabile.
  • Expunerea la riscurile privind integrarea factorilor de mediu, sociali şi de guvernanţă, precum şi rezilienţa operaţională a infrastructurilor şi operatorilor economici sunt dublate de riscurile actuale generate de contextul macroeconomic şi geopolitic. Integritatea şi încrederea în pieţele financiare nebancare din România devin astfel condiţii esenţiale pentru a le permite investitorilor să activeze într-un mediu financiar transparent şi sigur.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO