Burse - Fonduri mutuale

Oferta de vânzare de acţiuni Hidroelectrica: suprasubscriere de 82% pe tranşa investitorilor de retail în 4 zile, adică ordine de 2,4 mld. lei. Au mai rămas patru zile dintre care una cu discount

Oferta de vânzare de acţiuni Hidroelectrica:...

Autor: Liviu Popescu

29.06.2023, 00:04 1327

Cu patru zile scurse deja din oferta de listare a Hidroelectrica la Bursa de Valori şi cu încă patru rămase din oferta programată a se încheia pe 4 iulie – asta dacă Fondul Proprietatea nu decide să o închidă anticipat - tranşa micilor investitori este suprasubscrisă în proporţie de 82%, arată calculele realizate de Ziarul Financiar.

Astfel, micii investitori au introdus în sistemele brokerilor bursieri ordine de achiziţie pentru 21,3 milioane de acţiuni H2O, ceea ce la un preţ de subscriere de 112 lei pe acţiune înseamnă ordine de aproximativ 2,4 mld. lei. Tranşa de retail are alocată 11,6 milioane de acţiuni H2O în oferta de vânzare derulată de Fondul Proprietatea ceea ce înseamnă că raportat la numărul de 21,3 milioane de acţiuni deja introduse rezultă o subscriere de 182% sau suprasubscriere cu 82%.

Potrivit informaţiilor Ziarului Financiar, interesul este la fel de mare şi pe tranşa investitorilor instituţionali, oferta fiind deja suprasubscrisă, la un preţ spre limita superioară a intervalului cuprins între 94 şi 112 lei pe acţiune. Fondul Proprietatea a scos la vânzare 78 milioane de acţiuni H2O la un preţ cuprins între 94 lei şi 112 lei pe acţiune. Din acest pachet, 15% - adică 11,7 milioane de acţiuni – sunt adresate investitorilor de retail în timp ce restul merg către instituţionali, cei din urmă fiind şi cei care vor decide preţul ofertei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels