Burse - Fonduri mutuale

Oil Terminal şi-a bugetat pentru 2017 un profit mai mic de cinci ori şi venituri în scădere ca urmare a creşterii preţului la petrol

Oil Terminal şi-a bugetat pentru 2017 un profit mai mic...

Autor: Liviu Popescu

20.04.2017, 00:05 506

Oil Terminal (simbol bursier OIL), principalul terminal de petrol al României, şi-a bugetat pentru anul acesta venituri de 157 milioane de lei, mai mici cu 3% faţă de cele realizate în 2016, şi un profit net de 3,2 milioane de lei, de cinci ori mai mic faţă de cel realizat anul precedent, ca urmare a creşterii preţului barilului de petrol, dar şi ca urmare a scăderii planului de import-export al Petrotel Lukoil, com­panie care a fost în revizie tehnică şase săptămâni.

„Pentru anul 2017, OMV Petrom estimează că media preţului ţiţeiului Brent va fi de 55 dolari/baril, cu 26% mai mare decât în anul 2016. Astfel, can­tităţile importate prin terminal vor fi în scădere având în vedere evoluţia crescătoare a preţului ţiţeiu­lui, ceea ce va conduce la scăderea cu aproxi­mativ 15% (respectiv 5 milioane lei) a veniturilor din de­po­zitare“, a transmis compania cu 115 mil. lei capita­lizare la solicitarea ZF.

Oil Terminal mai spune că diminuarea veni­tu­rilor în 2017 comparativ cu anul precedent mai este determinată şi de scăderea planului de import-export al clientului Petrotel Lukoil cu aproximativ 200.000 de tone, respectiv diminuarea veniturilor cu 3,5 mi­lioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO