Burse - Fonduri mutuale

Parlamentul a decis: Carmen Negoiţă e noul preşedinte al CNVM, Marian Sîrbu supraveghează pensiile private

Parlamentul a decis: Carmen Negoiţă e noul preşedinte al CNVM, Marian Sîrbu supraveghează pensiile private

Autor: Roxana Pricop

27.03.2012, 18:18 921

Parlamentul a aprobat azi, în sedinţă comună, numirea lui Carmen Negoiţă în funcţia de preşedinte al Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare (CNVM), autoritatea de reglementare şi supraveghere a pieţei de capital, potrivit deputatei Eugenia Barna, preşedintele Comisiei de buget a Camerei Deputaţilor.

Carmen Negoiţă, susţinută de PD-L, deţine în prezent poziţia de vicepreşedinte al CNVM şi va prelua poziţia de preşedinte din octombrie când expiră mandatul actualului preşedinte Gabriela Anghelache. Mandatul este pentru cinci ani.

Alături de preşedintele CNVM, Parlamentul a mai validat în funcţia de vicepreşedinte al CNVM pe Gheorghe Marcu, propus de PSD, şi a trei comisari, pe Gheorghe Albu, propus de PD-L, pe Dorina Mihăilescu, susţinută de PSD pentru încă un mandat de cinci ani de comisar, şi Ştefania Ferencz, fosta consilieră a premierului Emil Boc.

Tot azi Parlamentul a validat în funcţia de preşedinte al Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private pe Marin Sîrbu, fost ministru al Muncii şi susţinut de UNPR, şi pe Ion Giurescu, care a obţinut prelungirea mandatului de vicepreşedinte al CSSPP. Marin Sirbu preia conducerea CSSPP de la Mircea Oancea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO