Burse - Fonduri mutuale

„Perlele“ RASDAQ se feresc de cota bursei: Mutarea pe piaţa reglementată nu e „oportună în momentul de faţă“

„Perlele“ RASDAQ se feresc de cota bursei: Mutarea pe...

Autor: Radu Bostan

26.01.2015, 00:08 664

Câteva dintre cele mai „dorite“ companii de pe RASDAQ au întors spatele pieţei principale şi au decis să aştepte pe piaţa alternativă până la ivirea unui moment mai propice listării.

Companiile mai au doar o lună să decidă unde merg după închiderea RASDAQ, iar până acum doar o mână de firme mici, una dintre ele aflată în insolvenţă, au optat pentru transferul la cota bursei.

Cândva una dintre „vedetele“ pieţei RASDAQ, Armax Gaz (simbol bursier ARAX) se află în rândul firmelor care au decis să se transfere pe un sistem alternativ de tranzacţionare (ATS), în loc de una dintre pieţele reglementate de acţiuni. Producătorul de echipament pentru petrol şi gaze naturale, cu afaceri de 57 milioane de lei în 2013, îşi va muta astfel capitalizarea de circa 24 milioane de lei pe unul dintre ATS-uri, fie cel al bursei de la Bucureşti, fie cel al bursei de la Sibiu.

„Aşa am decis în consiliul de administraţie, din cauza situaţiei în care se află economia românească. Bursa este afectată de mulţi factori negativi, mediul de afaceri este complet ostil antreprenorilor“, a spus Mircea Vescan, directorul general al Armax Gaz.

Compania, ale cărei afaceri sunt dependente în mare parte de comenzi din partea producătorilor de gaze naturale, a înregistrat pierderi de 3,6 milioane de lei după primele nouă luni din 2014, faţă de un profit brut de 446.000 lei în perioada similară din 2013. Afacerile Armax Gaz în primele trei trimestre au crescut cu 31%, până la 36,4 milioane de lei.

„Societatea se află într-o situaţie critică din cauza impactului din sistemul energetic. Am considerat din prudenţă să aleg alternativa aceasta şi să mă decid până în octombrie“, a adăugat Vescan, care este şi acţionarul principal al companiei, cu o deţinere de peste 46%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO