Burse - Fonduri mutuale

Petre Milut, actionarul majoritar al Prefab, crede ca un milion de euro profit este suficient pentru acest an

Petre Milut, actionarul majoritar al Prefab, crede ca un milion de euro profit este suficient pentru acest an

Marian Petre Milut, actionarul majoritar al Prefab: Ma gandesc serios sa delistez compania de pe RASDAQ in viitorul apropiat.

27.10.2009, 23:15 204

Producatorul de materiale de constructii Prefab Bucuresti (PREH)estimeaza ca va inregistra in acest an o scadere cu 17% a cifrei deafaceri, in conditiile in care anul trecut compania a realizatafaceri de 129 mil. lei (35,8 mil. euro) si un profit net de 1,3mil. euro.

"Pentru 2009, estimez ca afacerile Prefab vor scadea cu pana la17%, iar in volum scaderea va fi de 10%. In ceea ce privesteprofitul, noi am bugetat 1 mil. de euro pentru acest an, cred caeste suficient. Altfel am fi nevoiti sa umblam la salarii, ceea ce nu este cazul", spune MarianPetre Milut, actionarul majoritar al Prefab.

In primul semestru, Prefab a realizat afaceri de 45,8 mil. lei(10,9 mil. euro), in scadere cu circa 8% fata de perioada similaraa lui 2008, in timp ce profitul net a crescut de la 0,6 mil. lei la0,65 mil. lei.

Prefab a reusit insa sa-si conserve afacerile mai bine decatalti producatori mai mici de materiale de constructii. CemaconZalau (CEON) a inregistrat vanzari cu 43% mai mici in primulsemestru, in timp ce afacerile Comcm Constanta (CMCM) au scazut cu33%, iar Prebet Aiud (PREB) si-a redus afacerile cu 22%.

Prefab comercializeaza produse de balastiera, BCA, grinzi situburi de presiune folosite la canalizari si la alimentari cu apa.Actionarul majoritar, Petre Milut controleaza 80% din Prefab prinintermediul firmei Romerica International, insa omul de afaceri acumparat in ultimul an mai multe pachete de actiuni de pe piataRASDAQ. De asemenea, SIF Muntenia (SIF4) are o detinere de aproape13%.

Milut spune ca pretul prefabricatelor a scazut in acest an cu30%. Producatorul de materiale de constructii a renuntat la 250 dincei 800 de angajati ai societatii cat avea anul trecut. "In prezentavem circa 550 de angajati. Am luat masuri de inghetare asalariilor, insa acordam in continuare bonusuri si sporuri. Anultrecut aveam circa 800 de oameni care lucrau in companie."

Milut a precizat ca se gandeste la delistarea companiei de pepiata RASDAQ, in incercarea de a proteja productivitatea companiei."Ma gandesc serios sa delistez compania de pe RASDAQ in viitorulapropiat."

Milut a mai declarat si anul trecut ca intentioneaza sadelisteze Prefab, dupa ce pretul actiunilor s-a prabusit cu peste90% fata de nivelul din 2007. De la inceputul anului, titlurilePrefab au castigat insa circa 126%.

Titlurile companiei se tranzactioneaza la categoria de baza apietei RASDAQ, sub simbolul PREH. Ieri, actiunile se tranzactionaula un pret de 1,77 lei, capitalizarea companiei fiind de 21,1 mil.euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24