Burse - Fonduri mutuale

Pomponio mai trebuie sa stranga 9 mil. euro

22.05.2008, 19:25 17

Oferta publica initiala a companiei de constructii Pomponio din Alba-Iulia (PMN) a fost subscrisa in proportie de 31,3%, potrivit ultimelor date disponibile. Astazi este ultima zi cand investitorii pot subscrie actiuni la Pomponio, pana la ora 12:00.
Potrivit prospectului de oferta, aceasta va fi incheiata cu succes daca, la data inchiderii acesteia, s-au subscris in totalitate actiunile oferite. In cazul neindeplinirii acestei conditii emitentul va restitui investitorilor care au subscris sumele platite in perioada de subscriere.
Investitorii au subscris pana ieri 4,58 milioane de actiuni, la pretul de 3,25 de lei, valoarea subscrierilor ridicandu-se la 4 milioane de euro. Compania a scos la vanzare 14,6 milioane de actiuni, reprezentand 25% din capitalul social majorat, incercand sa atraga astfel circa 13 milioane de euro.
Actiunile sunt oferite pe trei transe, cea mai mare, destinata investitorilor cu subscrieri de peste 350.000 de lei (96.000 de euro), reprezentand 60% din oferta. Micii investitori au la dispozitie 30% din actiuni, iar un pachet de 10% din actiunile oferite sunt alocate preferential unui grup restrans de investitori, parteneri de afaceri ai companiei, printre care se numara Raul Ciurtin, presedintele Albalact, care poate subscrie 6,25% din oferta.
Oferta este intermediata de societatea de brokeraj EFG Eurobank Securities, membra a grupului grec Eurobank, iar subscrierile se pot realiza prin intermediul retelei Bancpost.
Compania este controlata de omul de afaceri Luca Anversa, cu un pachet de 85% din actiuni. Daca operatiunea va avea succes, el ar urma sa devina unul dintre cei mai bogati investitori de pe Bursa.
Compania a raportat anul trecut un profit net neconsolidat de 15,37 mil. lei (4,6 mil. euro), de 4,5 ori mai mare decat in 2006. La pretul din oferta, compania are un PER la jumatate fata de media companiilor de constructii de pe Bursa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO