Burse - Fonduri mutuale

Prefab, a doua listare din acest an la Bursă

04.07.2010, 23:00 38

Acţiunile producătorului de BCA Prefab Bucureşti (PREH),controlat de Marian Petre Miluţ, debutează astăzi la tranzacţionarela categoria I a Bursei de Valori Bucureşti, aceasta fiind a doualistare pe piaţa reglementată din acest an după cea a acţiunilorBVB.

Anterior, titlurile Prefab erau tranzacţionate pe piaţaRASDAQ.

Conducerea companiei speră să atragă în viitor interesulinvestitorilor de portofoliu, în special atenţia fondurilor deinvestiţii pentru a se finanţa prin intermediul Bursei în momentulîn care va avea nevoie.

Demersurile de listare a companiei pe BVB au început în urmă cujumătate de an, iar la jumătatea lunii iunie Comisia Naţională aValorilor Mobiliare (CNVM) a aprobat prospectul întocmit deproducătorul de materiale de construcţii în vederea transferului pepiaţa reglementată a BVB.

Prefab este controlată de fostul preşedinte al PNŢCD MarianMiluţ, prin intermediul firmei Romerica Internaţional dinBucureşti, care deţine 80% din capitalul producătorului demateriale de construcţii, în timp ce SIF Muntenia are oparticipaţie de aproape 13% din titluri.

Prefab are în componenţă un număr de nouă fabrici şi deţine unport de extragere a agregatelor din Dunăre. Compania este lider depiaţă pe segmentul pe care activează. Titlurile Prefab Bucureşti(PREH) au fost tranzacţionate ultima dată pe 29 iunie la un preţ de2,09 lei/acţiune.

La acest nivel, capitalizarea companiei este de 23,6 mil. euro,apropiată de cea a Dafora Mediaş (DAFR) sau Aerostar Bacău(ARS).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24