Burse - Fonduri mutuale

Producătorul de medicamente Antibiotice Iaşi a semnat un acord de consultanţă cu Banca Europeană de Investiţii pentru a identifica variante de dezvoltare a companiei pe plan intern şi internaţional, inclusiv prin creşterea portofoliului

Producătorul de medicamente Antibiotice Iaşi a semnat...

Autor: Roxana Rosu

20.04.2023, 09:34 361

Producătorul de medicamente Antibiotice Iaşi a semnat un acord de consultanţă cu Banca Europeană de Investiţii (BEI)  pentru a identifica opţiuni de dezvoltare a companiei pe plan intern şi internaţional, inclusiv prin creşterea portofoliului.

Acordul cuprinde evaluarea posibilităţilor de extindere şi diversificare a portofoliului de medicamente, identificarea tendinţelor în ceea ce priveşte parteneriatele atât cu companii din lanţul valoric al industriei farmaceutice europene, cât şi cu platforme tehnologice cu capabilităţi complementare cu ale Antibiotice şi recomandarea celor mai bune practici pentru organizarea şi extinderea proceselor industriale.

“Consultanţa oferită de experţii Băncii Europene de Investiţii va susţine viziunea noastră privind integrarea în lanţul valoric al industriei farmaceutice europene cât şi participarea la producţia europeană de substanţe active pe fondul strategiei privind reducerea dependenţei de materii prime de pe pieţele terţe. De asemenea, vom colabora cu reprezentanţii BEI pentru atingerea obiectivelor noastre privind dezvoltarea sustenabilă prin diversificarea portofoliului şi investiţii durabile pentru a ne redefini viitorul şi a ne menţine statutul de cel mai important producător român de medicamente generice, de importanţă strategică pentru România”, a declarat Ioan Nani, Director General Antibiotice.

Managementul producătorului român a stabilit un plan de afaceri bazat pe o dezvoltare durabilă a companiei în condiţiile în care tranziţia către o economie ce presupune adaptarea proceselor şi tehnologiilor în vederea reducerii impactului asupra mediului devine tot mai stringentă.

Astfel, în perspectiva anilor 2030, Antibiotice îşi propune atragerea a 100 de noi produse, atât prin achiziţii de licenţe, cât şi prin cercetare proprie,  creşterea gradului de acoperire a capacităţilor de producţie până la 75–80%, investiţii în tehnologii sustenabile şi optimizarea proceselor de fabricaţie.

Strategia prevede  majorarea graduală a cifrei de afaceri, estimată a creşte de 2,5 ori până în 2030, cu accent pe creşterea profitabilităţii afacerii, de la 10 mil. euro la 60 mil. euro.

Antibiotice Iaşi are o istorie de peste 67 de ani şi vânzări consolidate în peste 60 de ţări, fiind şi  lider mondial în producţia substanţei active Nistatină.

“Prin serviciile de consultanţă oferite în ceea ce priveşte bunele practici internaţionale dorim să sprijinim Antibiotice SA în optimizarea proceselor companiei, precum şi mai buna poziţionare a medicamentelor generice fabricate de către aceasta, ceea ce va produce un efect pozitiv asupra pieţei farmaceutice din România”, a declarat Hristo Stoykov, Directorul Departamentului de Consultanţă din cadrul BEI.

BEI este prezentă în România din anul 1991 şi a oferit finanţări de peste 18 miliarde de euro. BEI este instituţia de creditare pe termen lung a Uniunii Europene şi este deţinută de statele sale membre.

 

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO