Burse - Fonduri mutuale

Reacţii la eşecul IPO-ului Agricover. Dragoş Mesaroş, Goldring: Momentul nu a fost ales bine, toată lumea aşteaptă Hidroelectrica. Cred însă că o parte din bani se vor întoarce în piaţă, deci mă aştept la creşteri în zilele următoare

Reacţii la eşecul IPO-ului Agricover. Dragoş Mesaroş,...

Autor: Eduard Ivanovici

17.05.2023, 18:43 1516

Ceea ce ar fi putut deveni cea mai mare ofertă publică iniţială (IPO) din Europa Centrală şi de Est de după izbucnirea războiului ruso-ucrainean s-a încheiat fără succes. Astfel, listarea Agricover Holding, după o ofertă derulată între 4 şi 16 mai 2023, a fost anulată, aşa cum a anunţat astăzi compania la Bursa de Valori Bucureşti.

Cum reacţionează însă piaţa?

„Cred că momentul nu a fost ales bine, toată lumea aşteaptă Hidroelectrica şi cred că acesta e motivul principal, toţi stau pe cash pentru acest eveniment. În plus, s-a văzut şi în piaţă la noi o lipsă de lichiditate anul acesta, incertitudine şi multe ştiri negative, un sentiment negativ pe toate bursele. La un PER (raport capitalizare/profit net – n.r.) de 12x, nici nu era una dintre cele mai ieftine acţiuni”, spune Dragoş Mesaroş, director de tranzacţionare în cadrul Goldring.

Aproape 43 de milioane de acţiuni au subscris investitorii de retail în oferta derulată în perioada sus menţionată, echivalentul a 52% din cât au avut ei alocat pentru această tranşă. Aceştia au subscris la 0,5 lei pe unitate, adică au realizat investiţii de circa 21,5 milioane de lei cu aproximativ 3.400 de ordine.

„Cei care doresc să vină pe bursă trebuie să fie conştienţi că sunt foarte multe companii foarte ieftine în momentul de faţă, să fie mai realişti în evaluări. Cred că o parte din bani se vor întoarce şi pe bursă, aşa că mă aştept la creşteri pentru următoarele zile”, adaugă reprezentantul societăţii de brokeraj.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO