Burse - Fonduri mutuale

Reacţii la eşecul IPO-ului Agricover. Marcel Murgoci, Estinvest: În prospect nu există condiţii minimale pentru ca oferta să fie considerată de succes

Reacţii la eşecul IPO-ului Agricover. Marcel Murgoci,...

Autor: Tibi Oprea

17.05.2023, 19:00 413

Ceea ce ar fi putut deveni cea mai mare ofertă publică iniţială (IPO) din Europa Centrală şi de Est de după izbucnirea războiului ruso-ucrainean s-a încheiat fără succes. Astfel, listarea Agricover Holding, după o ofertă derulată între 4 şi 16 mai 2023, a fost anulată, aşa cum a anunţat astăzi compania la Bursa de Valori Bucureşti.

„Nu ştiu despre ce fel de condiţii este vorba, pentru că în prospect nu există condiţii minimale pentru ca oferta să fie consideră de succes. Probabil sunt alte tipuri de condiţii, care ţin poate de free float sau de investitorii instituţionali, care nu erau prevăzute în prospect”, spune Marcel Murgoci, director de tranzacţionare al Estinvest, pentru ZF.

Aproape 43 de milioane de acţiuni au subscris investitorii de retail în oferta derulată în perioada sus menţionată, echivalentul a 52% din cât au avut ei alocat pentru această tranşă. Aceştia au subscris la 0,5 lei pe unitate, adică au realizat investiţii de circa 21,5 milioane de lei cu aproximativ 3.400 de ordine.

Oferta Agricover Holding, stabilită la maximum 416 mil. lei şi derulată între 4 şi 16 mai 2023, nu ar fi îndeplinit criteriile de închidere cu succes, aşa cum a comunicat holdingul joi, determinând reprezentanţii să oprească planurile de listare.

“Agricover Holding S.A. informează investitorii că raportat la prevederile prospectului de ofertă, nu au fost îndeplinite criteriile de închidere cu succes a ofertei şi, prin urmare, oferta nu a fost finalizată prin încheierea unei tranzacţii, conform prevederilor art. 38 din Regulamentul ASF nr. 5/2018 privind emitenţii de instrumente financiare şi operaţiuni de piaţă”, menţionează compania într-un raport publicat tot joi la BVB.

Vezi aici mai multe detalii.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO