Burse - Fonduri mutuale

Reva Simeria a făcut de 2,6 ori mai puţini bani din reparatul vagoanelor, la o cifră de afaceri pe 2015 de 47 mil. lei

Reva Simeria a făcut de 2,6 ori mai puţini bani din...

Autor: Roxana Petrescu

29.02.2016, 00:04 546

Reva Simeria, companie specializată în repararea materialului rulant, membră a grupului Grampet, controlat de omul de afaceri Gruia Stoica, a terminat anul trecut cu un business de 47,7 milioane de lei, cu 5,5% mai mult faţă de exerciţiul anterior, dar creşterea cheltuielor totale, mai ales a celor de exploatare, a lăsat în conturile companiei mai puţini bani decât în 2014.

Potrivit raportărilor financiare publicate pe site-ul Bursei de Valori, Reva a terminat anul trecut cu un profit brut de 1,56 milioane de lei, de circa 2,6 ori mai mic faţă de cel din 2014.

Grampet este unul dintre cei mai mari jucători din indus­tria feroviară, fiind activ în toate sectoarele de cale fe­rată, de la transportul de mărfuri, fabricarea ma­te­rialului rulant şi reparaţii până la managementul logistic. De-a lungul timpului, potrivit informaţiilor de pe site-ul com­paniei, grupul Grampet s-a extins pe pieţe precum Bul­garia, Ungaria, Germania, Austria, Serbia, Mun­te­negru, Ucraina şi Republica Moldova.

La începutul săptămânii trecute, fondatorul Gram­pet, omul de afaceri Gruia Stoica, a fost con­damnat de­fi­nitiv de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la doi ani şi şase luni de închisoare pentru cum­părare de in­fluenţă.

În martie 2015, Gruia Stoica fusese condamnat la patru ani de închisoare pentru cumpărare de influenţă, în acelaşi dosar avocatul Doru Boştină primind o pedeapsă de trei ani de închisoare.

Gruia Stoica a fost arestat preventiv în acest dosar de corupţie în anul 2014, fiind acuzat de procurorii anticorupţie de cumpărare de influenţă, după ce i-ar fi dat avocatului Doru Boştină trei milioane de euro pentru a afla preţul cerut de CFR Marfă la licitaţia pentru transportarea cărbunelui organizată de Com­plexul Energetic Oltenia (CEO), la care participa şi firma acestuia, GFR (Grup Feroviar Român), compania spe­cializată în transportul feroviar a grupului Grampet.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO